Hlavní obsah

Studentský roadster Škoda CitiJet na prvním videu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka zveřejnila první video, na kterém je zachycena ruční výroba otevřené Škody Citigo, kterou v rámci výuky navrhli a vytvořili studenti ze zdejšího odborného učiliště. Veřejnosti se tento projekt poprvé ukáže na tuningovém srazu v Rakousku koncem května.

BEZ KOMENTÁŘE: Škoda CitiJetVideo: Škoda

 
Článek

Hlavní změnou je kromě unikátního modrého laku uříznutá střecha s ochrannými oblouky nad hlavami řidiče a spolujezdce. Unikátní budou „seříznutá” boční skla. Záď korunuje nepřehlédnutelný spoiler. Po dokončení CitiJetu budou vzadu ještě dvě koncovky výfuku. Podvozek vychází z verze Sport, která je proti standardnímu provedení nejmenší škodovky o 15 mm snížená.

Foto: Škoda Auto

Škoda CitiJet se svými tvůrci

Vzadu studenti umístili výkonnou audioaparaturu, okolí reproduktorů čeká ještě instalace čalounění. Boční prahy bude zdobit modré podsvícení. Kola mají rozměr 16 palců, na jedné straně mají bílé, na opačné modré lakování - rozdílné lakování má i celá boční část auta. Samotný modrý lak s bílými dekory je unikátní, studenti si všechny části karoserie sami lakovali.

Motor zůstal standardní, jde o litrový tříválec o výkonu (55 kW/75 k), který je spojen s pětistupňovou manuální převodovkou. Vůbec poprvé se tento model ukáže na tuningovém srazu automobilů koncernu Volkswagen u jezera Wörthersee (28. - 31. května).

Foto: Škoda Auto

Škoda CitiJet během prvního veřejného představení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám