Hlavní obsah

Aston Martin prodá deset unikátních One-77 jednomu zákazníkovi

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aston Martin One-77 je suverénně nejdražší vůz této značky a patří také k nejdražším automobilům na světě. Nejmenovaný sběratel z Blízkého východu si koupil hned deset kusů. Zaplatil za ně 350 miliónů korun.

Článek

Na všech 77 kusů krátce po zahájení předprodeje existovaly závazné objednávky. Nejmenovaný zákazník z Blízkého východu, který si koupil hned 10 modelů, je prý sběratel automobilů. Každý z Astonů si objednal v jiné barvě a provedení interiéru. Mimochodem, za cenu 350 miliónů korun by pořídil například 1750 modelů Škoda Fabia 1,2 HTP v základním provedení.

O pohon Astonu Martin One-77 se stará benzínový dvanáctiválec se zdvihovým objemem 7,3 litrů a výkonem 700 koní. Aston Martin One-77 bude nejvýkonnějším Astonem všech dob. A také nejdražším, s cenovkou přes milión liber.

Čas potřebný k dosažení 96kilometové rychlosti (0-60 mph) činí 3,5 vteřiny. Maximální rychlost je vyšší než 320 km/h.

Reklama

Související články

Nové fotografie Astonu Martin Rapide

Britská automobilka vydala nové fotografie svého nového modelu Rapide. Jde o první čtyřdvéřový, sportovně-luxusní model s logem Astonu. Pohání jej šestilitrový...

Výběr článků

Načítám