Hlavní obsah

Spyker v pondělí údajně ohlásí převzetí Saabu od GM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nizozemský výrobce luxusních vozů Spyker Cars v pondělí oznámí koupi švédské automobilky Saab od americké General Motors. Informovala o tom švédská televize bez uvedení zdrojů. Dodala, že švédská vláda souhlasila, že poskytne záruky za úvěry na tuto transakci od Evropské investiční banky. Společnost Saab se ke zprávě podle agentury Reuters odmítla vyjádřit.

Článek

Značce Saab nyní hrozí zánik. GM nedávno rozhodla o postupném ukončení činnosti Saabu, nevyloučila však prodej podniku v případě výhodné nabídky. V České republice i v dalších zemích tento měsíc protestovali proti likvidaci švédského podniku fanoušci značky.

Spyker minulý týden potvrdil, že o převzetí Saabu s GM nadále jedná. Saab vyrábí automobily od roku 1949 a součástí GM je od roku 1989, od té doby je však téměř nepřetržitě ztrátový. Firma zaměstnává zhruba 3400 lidí a má asi 1100 dealerů.

Reklama

Související články

Saab zřejmě skončí, automobilku nikdo nechce

Snaha americké automobilky General Motors o prodej ztrátové švédské divize Saab nizozemskému výrobci luxusních vozů Spyker zkrachovala. GM proto aktivity Saabu...

Spyker Cars dává novou nabídku na koupi Saabu

Nizozemský výrobce luxusních vozů Spyker Cars předložil v neděli americké automobilce General Motors (GM) novou nabídku na koupi švédského Saabu. Nový návrh má...

Výběr článků

Načítám