Hlavní obsah

The Mars Volta přijedou s novou deskou v červenci do Prahy

Novinky, olk

Pro mnohé legendární americká alternativní kapela The Mars Volta přijede po třech letech podruhé do Prahy a představí zde své nejnovější album The Bedlam in Goliath. To získalo podobně jako předchozí tři desky od celosvětových i našich kritiků vysoké známky. Malá sportovní hala bude 26. července burcovat jejich progresivním rockem.

Článek

Kalifornská kapela The Mars Volta byla založená v roce 2001 na pilířích alternativního progresivního rocku. Jejími hlavními členy je geniální kytarista Omar Rodriguez-Lopez a zpěvák obrovského rozsahu Cedric Bixler-Zavala, kteří odešli z rozpadající stejně znějící kapely At the Drive-In k nové postupně se rozrůstající skupině.

Jejich temná a těžká hudba, jen těžko přirovnatelná k jiným mainstreamově známým kapelám, je spojením psychedelie, rocku a post-hardcoru s občasným zamícháním latinských melodií i klidných instrumentálních sól. Vesměs jejich všechny čtyři desky prosluly svými dlouhými skladbami, které často zaujímají celou desku a jsou jen rozdělené do určitých pasáží.

The Mars Volta na koncertě v Praze v roce 2005foto: Ondřej Lazar Krynek

Sami jsou autoři velkých rockových hitů jako Son et Lumiere a Inertiatic ESP z desky De-Loused in the Comatorium, L'Via L'Viaquez a baladu The Widow z desky Frances The Mute, Viscera Eyes a Tetragrammaton z předposlední desky Amputechture i písně Goliath a Metatron z poslední desky The Bedlam In Goliath.

Poprvé u nás The Mars Volta vystupovali na jaře 2003, naposledy v červnu 2005 ve zcela vyprodaném klubu Roxy a podle jejich dechberoucího vystouepní bude jejich koncert 26. července v Malé sportovní hale na Výstavišti stát opravdu za to.

Ukázky hudby The Mars Volta si poslechněte zde.

Reklama

Související témata:

Související články

The Mars Volta: progresivní rock XXI. století

Už dubnový koncert americké skupiny The Mars Volta naznačil její výjimečnost. Debutové album De-Loused In The Comatorium potvrdilo originalitu souboru, který...

Mars Volta dává rocku novou dimenzi

Omar a Rodriguez- Lopez a Cedric Bixler Zavala zaujali už ve skupině At-The Drive In, která patřila k nejosobitějším představitelům progresivního hard core....

Výběr článků

Načítám