Hlavní obsah
Ilustrační foto. Foto: Profimedia.cz

Vědci přišli na způsob zesílení vůně květin genetickou modifikací

Vědci nedávno zjistili, že květinám ubývá vůně, přesněji řečeno vlivem znečištěného prostředí se přirozená intenzita parfemace květů snižuje a dříve i luční květiny voněly silněji. Izraelští vědci se ale rozhodli vytlouct tento klín jiným klínem – genetickou modifikací.

Ilustrační foto. Foto: Profimedia.cz
Vědci přišli na způsob zesílení vůně květin genetickou modifikací

Vědci z Hebrejské univerzity totiž tvrdí, že dokážou genetickou mutací vůni květin zvýšit. A v budoucnu také chuť ovoce.

„Současné objevy pomohou vytvořit květiny s extra silnou vůní a také vytvořit zcela nové skladby vůní,“ tvrdí Alexander Vainstein, šéf genetiků z Hebrejské univerzity v Jeruzalémě.

Tým tamních vědců dokázal nejen zvýšit vůni květin, ale přimět je vonět ve dne i v noci. Objev si nechali izraelští biologové patentovat a tvrdí, že na jeho základě budou schopni vyšlechtit nové odrůdy ovoce s intenzivnější vůní a chutí.

„Vůně je klíčovým faktorem chuti potravin,“ věří Vainstein.

yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.

Reklama

Výběr článků