Hlavní obsah

V Británii se ženám splnil sen - hubnou při nakupování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Nesnášíte tělocvičny, pobíhání po venku, a přesto chcete zhubnout? Pokud milujete nakupování, záchranu nabízí tzv. mall walking. Pochodování po velkých obchodních domech nabízí unikátní pohybovou aktivitu milovnicím nákupů. Ty si mohou užívat svou vášeň a přitom prý spálit až 400 kalorií za hodinu.

Článek

Hromadné mall walking se pořádá na různých místech Británie každou neděli a podle účastnic je to velká zábava, je to nezávislá pohybová aktivita a hubne se při ní. Britky na tom navíc oceňují fakt, že se pohybují po hladké podlaze a nemusejí čelit nevlídnému britskému počasí.

Připojit se k hodině může kdokoli, hodina začíná rovnovážnou chůzí kolem horního patra nákupního centra, následují tři kolečka rychlou chůzí s maximální energií. Po šesti kolech končí skupina dřepy a protažením. Celá lekce trvá asi šedesát minut a končí většinou společným popíjením kávy a obcházením butiků.

Reklama

Související články

Ne každý, kdo přestane kouřit, ztloustne

Celá řada kuřáků nechce přestat kouřit díky obavám, že hned poté ztloustnou. Přestože skutečně nějaký kilogram přiberou čtyři z pěti exkuřáků, odborníci tvrdí,...

Výběr článků

Načítám