Hlavní obsah

Superpotraviny, díky kterým zhubnete

Novinky, lin

Superpotraviny pomáhají udržovat zdravé kosti, zabraňují chronickým onemocněním, zlepšují zrak, dokonce dokážou udržet i bystrou mysl. Věděli jste, že některé superpotraviny vám také pomohou ke štíhlejší postavě? Prozradíme vám, které to jsou!

Foto: Profimedia.cz

Grapefruit je považován za superpotravinu.

Článek

1. Hruška

Jedna hruška (a zejména pak její slupka) obsahuje 15 % denního doporučeného množství vlákniny. Jistá studie navíc prokázala, že ženy, které jedly tři hrušky denně, konzumovaly celkově méně kalorií a shodily více než ty, které je nejedly.

2. Avokádo

Nebojte se tuků! Málokdo ví, že ne všechny tuky jsou špatné. Právě ty, které jsou obsaženy v avokádu, tedy mononenasycené mastné tuky se neukládají jako tělesný tuk. Díky tomuto faktu je avokádo jako dietní potravina naprosto vyhovující a doporučuje ho spousta odborníků i dietologů.

3. Hnědá rýže

Hnědá rýže je daleko zdravější alternativou k té bílé, a to hlavně proto, že obsahuje daleko více vlákniny. Mimo jiné obsahuje i zdravé sacharidy, které zrychlují metabolismus a spalují tuky. Hnědá rýže je zároveň potravina, která příjemně zasytí, uvolňuje energii postupně a navíc má nízký obsah kalorií. Stejně na tělo působí například i ovesné vločky.

4. Grapefruit

I když nebudete dodržovat žádnou dietu, ale budete si dopřávat půlku grepu před každým jídlem, zhubnete půl kila týdně, cituje server Health výsledky nové studie.

Látky obsažené v grapefruitu totiž snižují hladinu inzulínu, což je hormon, který má na svědomí ukládání tuků.

Navíc díky tomu, že ho tvoří 90 % vody, neobsahuje mnoho kalorií.

5. Brokolice

Brokolice je potravina, kterou jedni milují, druzí nenávidí. Pokud potřebujete zhubnout, brokolice vám s tím hravě pomůže. Je totiž mimo jiné zdrojem glukofaranu, který významně omezuje chuť k jídlu a pocit hladu, navíc snižuje hladinu triglyceridů a mastných kyselin v krvi a naopak významně zrychluje metabolismus.

Glukofaran také ochraňuje lidské tělo před obezitou, dokonce působí preventivně i u některých druhů rakoviny.

Mohlo by vás zajímat na Proženy.cz
České zimní superpotraviny. Jíte je?

Reklama

Výběr článků

Načítám