Hlavní obsah

Severokorejci vyvinuli nudle, které zasytí více než dosavadní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO/ PCHJONGJANG

Severokorejští vědci vyvinuli nový druh nudlí zhotovených z kukuřice a sojových bobů, které zasytí na delší dobu než ty obyčejné. Obsahují prý dvakrát víc bílkovin a pětkrát víc tuku než ty dosavadní.

Foto: Profimedia.cz

Korejské nudle. Ilustrační foto.

Článek

"Konzumujete-li běžné nudle (zhotovené z pšenice či kukuřice), brzy vám může žaludek začít kručet hlady. Ale tyhle nudle ze sojových bobů pocit hladu oddálí," tvrdí Čoson sinbo na své internetové stránce. Brzy prý budou k mání po celé Severní Koreji.

Severní Korea je závislá na zahraniční potravinové pomoci. OSN minulý měsíc varovala, že obyvatelé této země čelí nejhoršímu nedostatku potravin za celé desetiletí. Komunistický režim KLDR ale není ochoten vpustit do země experty, aby plně zhodnotili rozsah tohoto palčivého problému nebo zajistili potravinovou pomoc.

O novince informoval list Čoson sinbo, který vydávají v Japonsku severokorejští majitelé a který je považován za hlásnou troubu severokorejského režimu.

Reklama

Související články

Vědci objevili pátou chuť

Američtí vědci objevili u myší schopnost vnímat chuť vápníku. Vzhledem k tomu, že tito hlodavci mají podobné geny jako lidé, předpokládá se, že i člověk dovede...

Výběr článků

Načítám