Recept na jarní chléb s kopřivami
Jarní chléb s kopřivami
Foto: z kuchařky Upečeno s láskou
INGREDIENCE:
Na rozkvas |
|
Na chléb |
|
POSTUP:
- Suroviny na rozkvas zamícháme a v teple necháme asi 12-14 hodin kvasit.
- K hotovému rozkvasu přidáme všechny ostatní suroviny a uhněteme těsto.
- Ke konci hnětení přidáme opláchnuté a drobně pokrájené kopřivy.
- Těsto v míse zakryjeme proti osychání a necháme v teple 1-2 hodiny vykynout.
- Nakynuté těsto stěrkou vyškrábneme na pomoučený stůl, zformujeme bochník a v pomoučené ošatce ho necháme vykynout, opět 1-2 hodiny.
- Ošatku s kynoucím těstem můžeme vsunout do velikého igelitového sáčku, který pomáhá udržet vlhké a teplé prostředí.
- Vykynutý bochník vykulíme z ošatky na plech s pečicím papírem nebo fólií, důkladně orosíme vodou a pečeme v dobře vyhřáté troubě na 220-230 °C cca 45-50 minut.
yknivoNumanzeSaNyknalC