Hlavní obsah

ON-LINE CHAT: O očkování proti chřipce s lékařem Rastislavem Maďarem

Podzimní a zimní počasí s sebou přináší řadu onemocnění, mezi jinými i chřipku. Nejen o nové vakcíně proti chřipce diskutovali čtenáři Novinek s hostem on-line chatu s Doc. MUDr. Rastislavem Maďarem Ph.D.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Rastislav Maďar na on-line chatu

Článek

Rastislav Maďar působí od roku 2008 jako vedoucí lékař očkovacího centra na Poliklinice Ostrava-Hrabůvka. Je odborným garantem největší sítě očkovacích center v ČR Avenier.

Ročně v souvislosti s chřipkou umírá jen v Česku přibližně 2000 osob – pro srovnání například autonehody mají na svědomí ani ne polovinu obětí. Chřipka je zároveň celosvětově nejrozšířenější chorobou, jíž lze předcházet očkováním.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Rastislav Maďar na on-line chatu

Na českém trhu je nyní k dispozici nová chřipková vakcína s názvem Preflucel. K její výrobě se používá unikátní Vero buněčná technologie, proto neobsahuje antibiotika, vaječné bílkoviny ani konzervanty. Vakcína je určená pro preventivní použití u dospělých osob a je vysoce účinná proti třem různým kmenům sezonní chřipky. Součástí vakcíny je i kmen A/H1N1, je tedy účinná i proti tzv. prasečí chřipce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám