Hlavní obsah

Nový fitness hit: Zpevněte své tělo s pomocí výfuku, trámu a pneumatiky

Fitness centra se dnes předhánějí v nabídce nejmodernějších přístrojů, s nimiž posílíte i ty svaly, o nichž jste doposud neměli ani ponětí. Osobní trenér Jon Denoris ale tvrdí, že si stejně, zato mnohem levněji můžete vytvarovat postavu i sami. Trik spočívá v cvičebních pomůckách. Namísto činek, gumiček či balónů svým klientům tento Brit nabízí pneumatiku, výfuk či trám.

Článek

Denoris čerpá inspiraci v nedalekém obchodě s nepotřebnými věcmi všeho druhu. "Najdete tu třeba skvělý výfuk, který můžete znovu použít třeba při dřepech," vypráví nadšeně trenér, který je autorem lekcí s názvem Trénink s harampádím. Své klienty na nich učí, jak lze využít běžné předměty při cvičení.

Lekce se soustředí na pohyb a činnost, které podle Denorise vykonávali lidé přirozeně mnohem dříve, než byly posilovny vůbec vynalezeny. "Zajímám se o historii cvičení, a když se v historii vrátíte úplně na začátek, zjistíte, že lidé k posilování používali přesně takové nástroje, jaké teď používám já," tvrdí Denoris.

"Je to fantastické! Cvičíme vlastně tak, jako bychom pracovali - třeba na farmě nebo na stavbě. Jde o přirozený pohyb a ten je pro tělo skvělý!" sdělil nadšeně Tony, pravidelný klient netradičního fitness centra na západě Londýna.

Kouzlo cvičení je prý hlavně v tom, že je téměř zadarmo. Zatímco roční členství v posilovně přijde v Británii až na tisíc liber ročně, pořídit si nějaký ten trám, starý výfuk či trubku vyjde mnohem levněji. Podle Denorise stačí přijít jen na jednu lekci za dvacet liber, osvojit si správnou techniku a pak už můžete cvičit sami.

Je to prý občas tvrdá dřina, ale výsledky podle klientů stojí za to.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám