Hlavní obsah

Kreativní druhy cvičení, při kterých hubnete a bavíte se

Novinky, bok

Věty typu, že k hubnutí je potřeba dostatečný pohyb, aby se dařilo úspěšně kila shazovat, slýcháme na každém kroku. Ne každého ale láká představa chodit někam o samotě běhat, nebo se potit v posilovně při stále stejných a mnohdy i nudných cvičebních úkonech. Nové metody využívající surfové prkno (Surfset board) nebo lano otravné rozhodně nejsou, navíc si přitom užijete i spoustu zábavy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Cvičení může být zábavaVideo: Reuters

 
Článek

Surfset board vypadá na první pohled jako klasické surfové prkno, možná s trošku odlišnými rozměry. Je postaveno na podstavci, který umožňuje velmi podobné pohyby a úkony, které absolvuje každý milovník jízdy na vlnách.

Cvičení na takovém prkně vypadá na první pohled docela jednoduše, nedejte se ale zmást. Jde o vytrvalostní cvičení, kde potřebujete především umět držet stabilitu, což nebývá vždy jednoduché.

"Při cvičení na surfovém prkně zapojujete velmi podobným stylem svaly, které musí zapojit i surfaři běžně na vodě. Máte-li strach z vody, ale chcete si vyzkoušet, jaké to je stát na prkně, pak je tohle přesně pro vás," uvedla pro Reuters trenérka Kelly Narcumová.

"Vypadá to jednoduše, ale zase taková hračka to není. Musíte držet stabilitu a hlavně zapojit potřebné břišní svaly. Na konci cvičební hodiny tak budete mít opravdu dost," uvedl Yal Lubarr, jeden z vyznavačů nového cvičení. Tento druh pohybu je vhodný pro ženy i muže.

Cvičení v tepelné kapsli

Odlišným druhem hubnutí, který je určen výhradně pro ženy, je cvičení ve speciální průhledné kapsli, která je vyhřátá na 98 stupňů. Podle odborníků teplota zvyšuje prokrvení v oblastech, na kterých chcete pracovat a výsledek hubnutí je pak intenzivnější. Každý klient má svého osobního trenéra, který na vše dohlíží.

Po 30 minutách cvičení následuje 15minutový povzbuzující relax v tzv. ozónové lázni, která pomáhá zlepšovat například vzhled pokožky, podporuje vylučování toxinů z těla a reguluje celulitidu.

Tanec a akrobacie v jednom

Koho ani předchozí metoda příliš nenadchla, může vyzkoušet lekce, které kombinují tanec, cvičení a jednoduchou akrobacii. V základu jde o to, že se ke cvičení využívá speciální závěsné lano (speciální látkový popruh). Podobné, jaké využívají například celosvětově známí artisté z Cirque Du Solelil.

"Jde o materiál, který se podobá buď houpacím sítím, nebo lanům, která využívají různí akrobaté. Při rozličných houpavých pohybech člověk pracuje se svojí váhou a rozhýbe tak i ty partie, které se například při klasickém posilování nezapojují. Vedle toho se seznámíte s novými lidmi a užijete si spoustu legrace," vysvětlila vzdušná akrobatka Jen Jamesová.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak Češi formují tělo do plavek

Už jste začali své tělo připravovat na plážovou sezónu? Pokud ještě ne, tak si pospěšte, ať nemáte ztrátu. Podle vyhledávače Seznam.cz začali Češi formovat...

Výběr článků

Načítám