Hlavní obsah

Kariéristky si nechávají čím dál častěji zmrazit vajíčka

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z průzkumu provedeného v několika nemocničních zařízeních a klinikách pro asistovanou reprodukci v New Yorku vyplynulo, že stále větší počet žen, které odkládají mateřství na pozdější dobu, si nechává zmrazit svá vajíčka. Chtějí si tak pojistit možnost otěhotnění i v pozdějším věku.

Článek

Alan Copperman z výzkumného lékařského centra při Mount Sinai vyzpovídal několik desítek žen, které se rozhodly zmrazit vajíčka pro pozdější použití. Polovina z nich přitom nevěří, že by je někdy použila, ale chce mít jistotu, že se vyhne komplikacím a bude mít možnost zplodit dítě i v případě zdravotních komplikací v pokročilejším věku. Čtyři z deseti žen také přiznaly, že možná budou svobodnou matkou.

"Kryobanky jsou výhodou pro ženy - kariéristky. Když se rozhodnou mít dítě později, nemusejí se obávat jakýchkoliv problémů. I kdyby jejich vajíčka nebyla po letech kvalitní, mají kvalitní v záloze," dodal Copperman.

Anketa

Odložily byste mateřství kvůli kariéře?
Samozřejmě, kariéra je důležitější
12,3 %
Možná, podle finanční situace
35,8 %
Ještě jsem o tom nepřemýšlela
4,3 %
Podle toho, co by si přál partner
1,5 %
Nikdy, mateřství je pro mě důležité
46,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3019 čtenářů.

Reklama

Související články

Hypnóza pomáhá při oplodnění in vintro

Podle izraelských odborníků lze pomocí hypnózy až zdvojnásobit úspěšnost oplodnění ve zkumavce. Podle vedoucího výzkumu doktora Elihu Levitase ze Soroka...

Výběr článků

Načítám