Hlavní obsah

Íránská hvězda Instagramu byla zatčena za nelegální vydělávání peněz a rouhání

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaadvacetiletá íránská hvězda Instagramu Sahar Tabarová, která podstoupila 50 plastických operací, byla zatčena za rouhání. Na své sociální síti pravidelně sdílela fotografie svého upraveného obličeje, který stylizovala do extrémní verze americké herečky Angeliny Jolie. Instagram je jedinou sociální sítí, která není v Íránu zakázána.

Foto: Profimedia.cz

Instagramerka Sahar Tabarová

Článek

Hlavním důvodem, proč byla Sahar Tabarová zatčena, bylo podle íránských úřadů nelegální získávání peněz. Policie ženu navíc obvinila i z rouhání, podněcování k násilí a špatnému vlivu na mládež, který vyvíjela prostřednictvím sociálních sítí, píše server Insider.

Mladá žena proslula zejména tím, že se stylizovala do podoby americké herečky Angeliny Jolie. Aby této podoby dosáhla, podstoupila údajně okolo 50 plastických operací, sama se ovšem přiznala pouze ke zvětšeným rtům a plastice nosu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

نابه حتی زخمی ... 😦

Příspěvek sdílený Sahar Tabar (@sahartabar_officialx), Kvě 3, 2018 v 6:26 PDT

Foto: Neil Hall, Reuters

Angelina Jolie

Její vzhled ovšem spíše než hollywoodskou krásku připomínal nezdravě vypadající „Mrtvou nevěstu“ z filmu Tima Burtona, ke které byla často přirovnávána.

Snímek z filmu Mrtvá nevěsta Tima Burtona

Důvodem byla až anorekticky vyzáblá postava a přehnané rysy v obličeji. Sama Sahar ale problémy s váhou odmítla. „Je to Photoshop a make-up,“ sdělila serveru Sputnik.

„Pokaždé, když publikuji foto, udělám svou tvář zábavnější. Je to můj způsob sebereprezentace, druh umění. Moji sledující vědí, že to není má pravá tvář.“

Přiznala také, že své fotky výrazně edituje, aby dosáhla kýženého vyumělkovaného efektu a vážit má 54 kilogramů, nikoliv médii často uváděných 40 nebo dokonce 30.

Ačkoliv ji na Instagramu sledovalo několik stovek tisíc sledujících, íránská vláda pro její specifický druh umění nenašla pochopení a teď jí hrozí, že skončí ve vězení. Instagram je přitom jedinou povolenou sociální sítí v zemi. Ke Twitteru či Facebooku se Íránci přihlásit nemohou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám