Hlavní obsah

V thajském Čiang Mai platí turisté za dokonalé fotky

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestování dnes už není jen o zážitcích, ale také o lajcích na sociálních sítích. K jejich získání pomáhá turistům v thajském městě Čiang Mai žena, která u známé památky rozhání za poplatek holuby. S letícími ptáky totiž fotky vypadají o poznání dramatičtěji, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Brána Tha Pae odděluje dvě části města.

Článek

Brána Tha Pae odděluje staré a nové město. Pro turisty není tahákem jen z důvodu své historické výjimečnosti, ale také kvůli množství holubů, kteří kolem památky korzují. Návštěvníci se často u červené cihlové zdi fotí, zatímco holubi kolem nich divoce poletují.

Právě k tomuhle snímku turistům pomáhá žena jménem Noon, která bílým praporem ptáky rozhání za drobný poplatek — asi za jeden dolar (24 korun). Zájem o takové fotografie mají prý zejména Číňané. Na jednu stranu je to jasná past na turisty, kteří prahnou po hezkých snímcích. Noon však za vydělané peníze může platit vzdělání svojí dceři.

Server Daily Mail píše, že se nejedná o první atrakci, kde se kvůli fotografiím tak trochu podvádí. Americká novinářka Polina Marinovová nedávno na Bali odhalila podobnou praxi. U jednoho z tamních chrámů vytváří fotograf pomocí zrcadla optickou iluzi, díky které památka vypadá, jako by se nacházela na břehu jezera. Kolem však žádná vodní plocha není.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám