Hlavní obsah

Hadí masáž prý pomáhá posílit sebedůvěru a imunitu. Dopřát si ji můžete v Egyptě

Novinky, Linda Humlová

Na první pohled se káhirský salon krásy neliší od ostatních. V pozadí hraje uklidňující hudba, uprostřed místnosti je lehátko. Maséra byste zde ale pohledali, místo něj totiž masáž provádějí nejedovatí hadi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V egyptském salonu provádějí masáže pomocí živých hadůVideo: Reuters

 
Článek

„Hadí masáž je speciální druh procedury, která zlepšuje krevní oběh, podporuje duševní stimulaci a uvolnění endorfinů, tedy šťastných hormonů, které pomáhají lidem získat sebedůvěru a zároveň jejich uvolněním dochází k posílení imunitního systému,” říká majitel salonu Safwat Sedki pro agenturu Reuters.

Celá procedura začíná namazáním klienta masážním olejem. Poté se na jeho tělo přikládají hadi. Nejčastěji se jedná o krajty nebo jiné nejedovaté hady. Následuje třicetiminutová masáž, v průběhu které se hadi pohybují po těle.

Síla dotyku aneb Jak prospět tělu i vztahu

Zdraví

„Víme, že v Egyptě žije 35 druhů hadů, sedm z nich je nebezpečných a jedovatých, ale ostatní nejsou a nemají jedové žlázy. Pracujeme s těmi, kteří nejsou jedovatí. Z hadů, kteří jsou na konci svého života, navíc získáváme jejich tuk, který nakládáme do solného roztoku a zpracováváme z něj olej,” pokračuje Safwat Sedki.

Zákazníci byli k této proceduře nejdříve nedůvěřiví. I proto byla služba nejdříve nabízena zdarma.

„Když jsem tuto službu poprvé představil, vyvolala rozpačité reakce. Jakmile jsem ale vysvětlil výhody použití hadů, mnoho lidí změnilo názor. Zejména ti, kteří trpěli strachem nebo fobií z hadů,” říká majitel.

Nejlepší byliny na uvolnění svalů

Zdraví

Zákazníci si nyní pochvalují, že jim masáž posílila sebedůvěru a také dopřála nesmírné uvolnění.

„Poté, co mi hady položili na záda, jsem pocítil nesmírnou úlevu. Zpočátku jsem sice byl nervózní z tolika hadů, ale úzkost velmi rychle vymizela,” uzavírá klient Diaa Zein.

Reklama

Související témata:

Související články

Mandle jako klíč k ženské kráse

Mandle jsou již od doby antiky vnímané za blahodárné plody, které mají spoustu zdravotních benefitů. Kromě toho, že obsahují hodně vitamínů a antioxidantů,...

Výběr článků

Načítám