Hlavní obsah

Čím si zpestřit klasické grilování a zahradní party

Novinky, Dana Sokolová

Léto je již v plném proudu a s ním i oblíbené zahradní party plné dobrého jídla a pití. Pokud chcete opravdu zazářit, vytvořte na vaší zahradě či terase bohémskou atmosféru. Rozvěste lampióny, lucerny, papírové girlandy, na stůl nachystejte svíčky a čerstvé květiny, které vše dotáhnou k dokonalosti.

Foto: Profimedia.cz

Zahradní party by se měla nést v duchu dobrého jídla, pití a nálady.

Článek

Pokud budete zvát více lidí, pak připravte raději více druhů pokrmů v menším množství, tedy od všeho trochu. Pak budete mít větší jistotu, že se zavděčíte úplně všem.

Jídlo servírujte rovnou na stůl, ať neopouštíte své hosty odbíháním k přípravě pokrmů. Také nezapomeňte, že důležitými smysly při jídle jsou nejen chuť a čich, ale i zrak.

Připravili jsme pro vás několik receptů, které se hodí pro grilování, ale i recepty na dobrůtky, které si můžete připravit dopředu. Nezapomněli jsme ani na několik skvělých tipů na letní osvěžení.

Grilovaná zelenina podle kuchaře Ivana Vodochodského
Do grilovací nádoby vložte pokrájené ředkvičky a nechte je 20 minut probublávat s máslem, vinným octem, proseccem a solí. Tímto způsobem můžete připravit i mladé kedlubny, které nechte vařit s vývarem nebo nějakým alkoholem.Ogrilovat si můžete i plněnou zeleninu, papriky nebo žampiony naplněné zeleninou, sýrem nebo sýrovou či masovou směsí.Stálicí jsou grilované lilky, které stačí propíchat vidličkou a péct přibližně 40 minut na grilu. Pak je rozpůlíte, vydlabete, v mixéru smícháte s trochou česneku a olivového oleje, případně přidáte sezamovou pastu Tahini a petrželku.Skvělou volbou je i chřest, a to jak zelený, který není nutné loupat, tak bílý. Dejte ho na gril v grilovací nádobě a přidejte máslo, sůl a pepř. Pokud jej chcete nechat zkaramelizovat, rozdělte ho na půl.Podobným způsobem lze připravit i růžičkovou kapustu, byť se nejedná o letní zeleninu. Kapustu rozpulte a posaďte ji řezem do máslové směsi (máslo, sůl a pepř) a nechte péct 5-10 minut, dokud růžičky hezky nezhnědnou. Poté je otočte, přiklopte a odsuňte z grilu.Dalším skvělým tipem je červená řepa, kterou stačí opláchnout, neloupat, zabalit ji do alobalu se lžičkou vinného octa nebo balzamika, solí a olivovým octem. Po 30-40 minutách na grilu řepu rozbalte, oloupejte, nakrájejte a podávejte s kozím sýrem nebo mozzarellou.
Grilovaný losos Graved lax podle šéfkuchaře Dalibora Navrátila
Suroviny: 800 g čerstvého filetu z lososa s kůží, hrst hrubé mořské soli, 2 hrsti cukru krupice, 8 kuliček nového koření, 4 ks bobkového listu, 100 ml panenského olivového oleje, 100 ml brandy, alobal
Postup: Z lososa odstraňte šupiny. Filet omyjte, osušte. Hrubou mořskou sůl a cukr nasypejte do misky a smíchejte. Tuto směs naneste na připraveného lososa, rozetřete po celé ploše, přidejte koření a nechte 20 minut marinovat.Po 20 minutách pokapejte brandy a marinujte další 2,5 hodiny. Lososa vyjměte z marinády, omyjte pod tekoucí vodou a osušte. Pokapejte olivovým olejem a zabalte do alobalu.Papilotu dejte na rozpálený gril na cca 180 °C a pečte asi 15 minut. Poté alobal rozbalte a lžící lososa Graved lax ukrajujte.
Grilované krevety na olivovém oleji s kousky sladkého ananasu a kokosu
Suroviny: 24 ks krevet s ocásky, 1 sladký ananas, 2 pol. lžíce strouhaného kokosu, 0,5 dl olivového oleje Extra Virgin, 1 pol. lžíce hnědého cukru, 3 pol. lžíce másla, špetka soli
Postup: Krevety s ocásky rozmrazte při pokojové teplotě. Poté je rozložte na savý papír, důkladně osušte a oloupejte. Ananas očistěte, nakrájejte na plátky nebo větší kousky.Rozpalte gril na cca 200 °C (5. dílek na stupnici termostatu), nalijte na něj olivový olej, na který pak rozložte osušené a osolené krevety. Grilujte po obou stranách 3 a 3 minuty (čas závisí na velikosti krevet).Na druhé polovině grilu rozehřejte kvalitní máslo, nasypte na něj cukr a nechte zkaramelizovat. Na tento základ položte nakrájený ananas a grilujte asi 5 a 5 minut. Na vzniklou šťávu nasypte strouhaný kokos, který zlehka orestujte (spíše prohřejte). Grilovaný ananas a krevety položte na talíř a posypte kokosem.
Rump steak v kávové marinádě
Suroviny pro 2 osoby: 2 stroužky česneku, hrnek silné kávy (pokojové teploty), ¼ hrnku balzamikového octa, ¼ hrnku dijonské hořčice, ¼ hrnku třtinového cukru, 2 lžíce olivového oleje, lžička čerstvě mletého pepře, ½ červené cibule, sůl na dochucení, 2 rump steaky (každý cca 250 g)
Postup: Steak nechte marinovat minimálně hodinu před grilováním. Červenou cibuli nakrájejte nadrobno. V misce ji smíchejte s prolisovaným česnekem, kávou, hořčicí, balzamikem, cukrem, olejem a lžičkou pepře. Do plastového uzavíratelného sáčku vlijte polovinu marinády, vložte oba steaky, promněte a nechte marinovat při pokojové teplotě alespoň hodinu, ideálně však den předem. Druhou polovinu marinády v misce přikryjte.Rozpalte gril. Vyndejte steak, nechte okapat od marinády a použitou marinádu vyhoďte. Steak osolte a opepřete, potřete zbylou marinádou a dejte na gril. Grilujte z každé strany zhruba 8-10 minut (medium-rare). Poté dejte maso na dřevěné prkýnko a nechte 10 minut odpočinout, než jej nakrájíte. Podávejte se salátem z rukoly a čerstvých rajčat.
Hamburger s BBQ omáčkou s příchutí irské whisky
Suroviny na hamburgerové bulky: na 12 ks - 560 g hladké mouky, 60 g másla, 1 lžíce soli, 7 g sušeného droždí (1 sáček), 300 ml plnotučného mléka, 100 g vařených brambor, 40 g cukru krupice, 1 vejce, 1 vejce + 1 lžíce plnotučného mléka na potření, sezamBBQ omáčka s irskou whisky Jameson: olej, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 4 lžíce třtinového cukru, 1 lžíce uzené papriky, ½ lžičky kajenského pepře, 400 ml rajčatového pyré (konzerva), 2 lžíce rajského protlaku, sůl, pepř, 30 ml balzamikového octa, 2 lžíce sójové omáčky Tamari, 40 ml irské whisky JamesonKaramelizovaná cibulka: 3 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 4 velké cibule, 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžíce balzamikového octa, sůlMaso: 1500 g mletého hovězího masa (mělo by obsahovat 20 % tuku), sůl, pepř
Postup: Mléko ohřejte tak, aby bylo vlažné, přidejte cukr, droždí, promíchejte. Nechte vzejít kvásek. Uvařenou bramboru oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle. Do mísy vložte mouku, sůl, máslo nakrájené na plátky, prsty máslo zapracujte do mouky. Přidejte kvásek, vejce, nastrouhanou bramboru a vypracujte těsto (nejlépe v robotu). Těsto přikryjte potravinářskou fólií a nechte kynout na teplém místě asi 60 minut.Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněný vál, důkladně prohněťte. Těsto rozvalte na obdélník, který srolujte do roličky (vzduchové bubliny tímto rozválíte a dostanete z těsta pryč), znovu rozválejte na obdélník, srolujte a rozdělte na 12 částí. Vytvarujte z nich kuličky, které položte na plech vyložený pečicím papírem. Bulky zakryjte čistou utěrkou a nechte opět na teplém místě kynout dalších 60 minut.Troubu předehřejte na 200 °C. V misce prošlehejte vejce s mlékem, povrch bulek potřete, posypte sezamem, pečte 15-20 minut dozlatova.Ve větší pánvi na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte česnek, cukr, uzenou papriku, kajenský pepř, promíchejte a nechte rozvonět. Sundejte pánev z plotny, přidejte irskou whisky a vraťte zpět na plotnu, přidejte rajčatové pyré a ostatní ingredience. Omáčku nechte provařit asi 20 minut, dochuťte solí, pepřem a rozmixujte dohladka.V pánvi rozehřejte máslo s olejem, přidejte na kolečka nakrájenou cibuli a pomalu opékejte doměkka. Přidejte cukr, ocet, zvyšte plamen a nechejte cibuli karamelizovat. Dochuťte solí.Z masa vytvarujte placky, těsně před grilováním osolte, opepřete, propékejte z obou stran tak, aby střed zůstal růžový (medium). Po grilování nechte maso pár minut odpočinout.Před servírováním housky rozřízněte, na pánvi (na grilu) nahřejte jejich vnitřní část a plňte masem, BBQ a karamelizovanou omáčkou.
Grilovaná žebra se švestkovou marinádou
Suroviny: 1 kg masitých vepřových žeber, lžička soliNa švestkovou marinádu: 3 lžíce Hamé Slazená švestková povidla, 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce oleje, lžička strouhaného zázvoru, 2 stroužky prolisovaného česneku, špetka mletých chilli papriček
Postup: Žebra nakrájejte na menší kousky, osolte, vyskládejte do velkého hrnce a podlijte vodou tak, aby byla potopena zhruba v 1-2 cm tekutiny. Přiklopte poklicí, přiveďte k varu a snižte plamen. Duste zhruba hodinu a půl. Připravte si marinádu. Smíchejte všechny ingredience a marinádou pořádně potřete podušená žebra. Rozdělejte gril a na mřížce opečte dozlatova marinovaná žebra. Zhruba 5 minut z každé strany. Podávejte s rozpečenou bagetkou.
Grilovaný meloun s krevetami
Suroviny: bezpeckový meloun Bouquet, 10 předvařených krevet, salát Little Gem (můžete použít též jiný římský salát), černé olivy, avokádo, mozzarella, šťáva z limetky, olivový olej, sůl a pepř
Postup: Meloun si nakrájejte na trojhránky a na olivovém oleji grilujte každou stranu asi 4 minuty. Mezitím si připravte do misky salát, avokádo, mozzarellu, olivy, sůl, pepř a lehce promíchejte. Nakonec ogrilujte krevety na olivovém oleji. Na talíř servírujte nejprve salát, pak meloun a nakonec krevety. Zakápněte limetkovou šťávou. Pokrm můžete také zlehka posypat hrubozrnnou mořskou solí.
Grilovací sýr s listovým salátem a broskvemi
Suroviny pro 4 osoby: 2 balíčky (po 180 g) přírodního krémového grilovacího sýra Rougette, 1 kousek (cca 20 g) zázvoru, 1 stroužek česneku, šťáva z 1 pomeranče, 1 polévková lžíce bílého vinného octa, sůl, pepř, 3 polévkové lžíce olivového oleje, 1 listový salát, 2 broskve, 50 g mandlových lupínků, 125 g šunky nakrájené na kostičky, 1 polévková lžíce kuliček růžového pepře
Postup: Oloupejte zázvor a česnek. Oboje nakrájejte na drobné kostičky. Smíchejte pomerančovou šťávu, zázvor, česnek, ocet, sůl a pepř. Vmíchejte olej.Salát omyjte, otřepejte do sucha a natrhejte na kousky. Broskve omyjte, rozkrájejte na poloviny, odstraňte pecky a nakrájejte na špalíčky. Mandle opražte nasucho na pánvi do zlatohněda. Kostičky šunky osmažte nasucho na pánvi dokřupava.Grilovací sýr opečte na rozpáleném grilu nebo na pánvi podle návodu na obalu. Nechejte vychladnout a nakrájejte na plátky. Vmíchejte salát, broskve a zálivku a upravte do misek. Na jednotlivé porce rozdělte plátky sýra, mandlové lupínky a kostičky šunky. Posypejte kuličkami růžového pepře.
Brambory plněné grilovacím sýrem s chilli
Suroviny pro 4 osoby: 2 balíčky (po 180 g) krémového grilovacího sýra Rougette s chilli, 4 brambory (cca po 250 g), 1 polévková lžíce oleje, 10 snítek bazalky, 30 g másla, 4 polévkové lžíce smetany ke šlehání, 2 čajové lžičky středně ostré hořčice, sůl, pepř, alobal na brambory
Postup: Brambory důkladně omyjte, osušte, potřete olejem a po jedné je zabalte do alobalu. Pečte v předehřáté troubě (elektrická: 200 °C / horkovzdušná: 175 °C / plynová: viz informace výrobce) asi 1 a 1/2 hodiny. Omyjte bazalku a otřepte dosucha. Ze stonků otrhejte lístky, několik odložte stranou na ozdobu a zbytek nakrájejte na tenké proužky.Brambory vyjměte z trouby, vybalte z alobalu a nechte vychladnout. Rozkrojte je napůl, vydlabejte vnitřek a ponechejte přitom na okraji a vespodu asi 1/2 cm. Vnitřek brambor rozmačkejte vidličkou. Vmíchejte změklé máslo, smetanu ke šlehání, hořčici a nakrájenou bazalku. Osolte a opepřete. Bramborovým krémem naplňte vydlabané poloviny brambor.Grilovací sýr nakrájejte na plátky a obložte jimi poloviny brambor. Brambory položte slupkou dolů na rozpálený gril na nepřímý plamen, zakryjte a zapečte po dobu 3–5 minut. Podle plamene na grilu kontrolujte, aby se brambory nespálily. Brambory ozdobte zbylou bazalkou a podávejte.
Cheeseburger s grilovanou zeleninou a klíčky
Suroviny na 2 porce: 1 balení grilovacího sýra Rougette (2ks), 2 napůl rozkrojené housky (nejlépe špaldové), lilek, cuketa, ledový nebo římský salát, rajčátka, rukola, klíčky (např. ředkvičky), BBQ omáčka dle chuti
Postup: Sýr ugrilujte nebo opečte na pánvi dozlatova podle návodu na obale. Rozkrojené půlky housek zlehka opražte na grilu, kde připravíte zároveň na plátky pokrájenou cuketu a lilek. Burger klasicky sestavte - do opražené housky odspodu salát, sýr, grilovanou cuketu a lilek, čerstvá rajčátka, rukolu a posypte klíčky. Na závěr můžete dochutit kapkou BBQ nebo nachos omáčky. Během pár minut je vykouzlený super cheesburger.
„Natucnutý” burger podle foodblogerky Petry Novotné
Suroviny: 1/2 balení krekrů Tuc se sušenými rajčaty, 400 g mletého hovězího masa, 1 vajíčko, sůl, pepř podle chutiDomácí barbecue omáčka: 4 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce třtinového cukru, 3 lžičky melasy nebo javorového sirupu, 2 lžíce hořčice, 1 lžíce domácího grilovacího koření, 2 lžíce balzamikového octa, 1 lžička pepře, 2 lžičky hrubozrnné soli, 1 lžíce sladké červené papriky, 100 ml vodyNa dozdobení hamburgeru: rukola nebo podobný ostřejší salát, oblíbený plátkový sýr - ideálně gouda, rajčata
Postup: Hovězí maso smíchejte s vajíčkem. Krekry rozdrťte v utěrce paličkou nebo válečkem a zamícháte do masa. Rajčatová příchuť maso krásně dochutí a zvýrazní. Barbecue omáčka je velmi jednoduchá na přípravu. Všechny ingredience smíchejte dohromady v menším rendlíčku a krátce nechte probublat na nižším plamenu. Odstavte z plamene a nechte vychladnout. Z masa vytvořte stejně velké placičky a zprudka opečte na pánvi nebo grilu. Seskládejte hamburger, a to takto: houska, salát, rajče, hamburger, sýr a BBQ omáčka.
Zahradní party nemusí být jen o grilování
Melounový salát s fetou (4 porce) podle šéfkuchaře Radima Gerlicha z La Loca
Suroviny: 70 g Cous cous, 1/2 červené cibule, 1/4 žluté papriky, 1/4 červené papriky, 2 rajčata, 4 snítky máty, šťáva ze 2 citrónů, 0,05 l olivového oleje, granátové jablko, voda, sůl, pepř, 350 g vodního melounu, 150 g feta sýru, 12 ks malin
Postup: Cous cous smíchejte s citrónovou šťávou, olivovým olejem a vodou a nechte změknout. Osolte a opepřete. Přidejte na drobno nakrájená rajčata, papriky, cibuli, granátové jablko a natrhanou mátu. Připravený cous cous jemně promíchejte s melounem, servírujte s feta sýrem, malinami a mátou.
Rajčatový dip poslední záchrany
Suroviny: Krekry Tuc se semínky a pažitkou, 1 zakysaná smetana, hrst sušených rajčat naložených v oleji, 100 g sýru mozzarella, několik lístků bazalky, sůl, pepř, stroužek česneku
Postup: Do mixéru (nebo vyšší nádoby v případě použití tyčového mixéru) dejte zakysanou smetanu, sušená rajčata, mozzarellu, sůl, pepř a česnek. Vše dohladka rozmixujte, dokud se ingredience krásně nepropojí. Nasekejte bazalku a přimíchejte ji do hotového dipu.TIP: Chcete dip rychle proměnit v pomazánku? Stačí zakysanou smetanu vyměnit plně za mozzarellu (celkem použijte 250 g mozzarelly) a TUC chlebíčky dozdobit kousky lístků bazalky.
Sladká rajčata s buvolí mozzarellou a Baileys podle šéfkuchaře Jana Punčocháře
Suroviny: 300 g mix rajčat, 200 g buvolí mozzarelly, 100 g medu, 50 g květů tymiánu, 100 ml olivového oleje, 30 g sladkých arašídů, 30 g natural arašídů, 100 ml Baileys Original, 50 ml chilli oleje, hrubozrnná sůl, hrubý pepř
Postup: Pokrájejte rajčata na potřebné kousky (malé na půlky, větší na kostičky). Zalijte je medem, posypte hrubozrnnou solí a pod letlampou zkaramelizujte. Buvolí mozzarellu nakrájejte, přidejte zkaramelizovaná rajčata, oříšky, olivový olej, med a promíchejte. Dochuťte hrubým pepřem. Na závěr přidejte likér Baileys, chilli olej a ozdobte květy tymiánu.
Ananas v pivním těstíčku
Suroviny: 1 velký ananas, 250 ml piva Litovel Černý Citrón, 200 g hladké mouky, 3 vejce, sůl, olej na smažení, 250 ml zakysané smetany, 1 lžička citrónky, 1 skořicový cukr
Postup: Do piva zašlehejte nejprve vejce, pak mouku a hladké těstíčko nechte odležet hodinu v ledničce. Mezitím oloupejte ananas, nakrájejte jej na plátky a ty na menší kousky. V hrnci dejte rozehřát asi dvoucentimetrovou vrstvu oleje. Ananas obalujte v připraveném těstě a hned jej z obou stran smažte dozlatova, hotové kousky nechte chladnout na listu papírové utěrky, aby se přebytečný olej vysál. Nakonec si připravte sladký dip – do zakysané smetany vmíchejte skořicový cukr a citrónku.
Mini pizzy se špenátem
Suroviny na těsto: 250 g hladké mouky, 1 lžíce, olivového oleje extra virgin, 10 g čerstvého droždí, 125 ml vody, himalájská sůl (můžete použít i obyčejnou)Na náplň: 120 g rajčatového pyré, 200 g listového špenátu Dione (řezaný), 125 g mozzarelly, 10 kvalitních černých oliv, 1 malá cibule, 1 lžíce přepuštěného másla, oregano (případně italské koření nebo koření na pizzu), sůl, pepř
Postup: Droždí si rozpusťte ve vlažné vodě a společně s moukou, olejem a solí vypracujte hladké těsto. Přesuňte ho do fólie a nechte odležet (nejlépe několik hodin v lednici). Mezitím si připravte špenát, který jste si nechali povolit. Na pánvi si rozehřejte přepuštěné máslo a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Když hezky zezlátne, přidejte špenát a krátce ho poduste. Nakonec osolte, opepřete a nechte vychladnout. Těsto vyndejte z lednice, rozdělte si ho na několik dílů a vyválejte malé pizzy. Každou pizzu potřete rajčatovým pyré a okořeňte. Na pizzu dejte špenát, natrhanou mozzarellu, nakrájené olivy a pečte 15 až 20 minut na 180 stupňů.

Nezapomínejte ani na lahodné osvěžení

K dobrému jídlu také nepochybně patří i osvěžující letní drinky. Mojito je stálicí v letních nápojích již dlouhou dobu, co takhle ale vyzkoušet něco nového a překvapit své hosty něčím netradičním? Inspirujte se našimi recepty!

Zázvorovka pro dospělé
Suroviny: 40 ml bourbonu, 120 ml limonády Organics Ginger Ale by Red Bull, střik angostury (dle libosti), zástřik z citrónové kůry, čerstvý zázvor
Postup: Domácí přípravu ostřejší zázvorovky začněte vložením ledu do vyšší sklenice, v barmanské hantýrce do highballu určeného pro objemnější koktejly, takzvané long drinky. Led zalijte Ginger Ale a dolijte také 40 ml bourbonu, což je typ americké whisky. Chcete-li mít výsledný koktejl ještě zajímavější, zastříkněte ho pár kapkami angostury, což je hořký bylinný likér, který se neředěný ani nepodává. Vše ještě dolaďte zástřikem z citrónové kůry a plátkem čerstvého zázvoru. Zástřik provedete jednoduše tak, že vezmete plátek seškrábnuté citrónové kůry a rubem dovnitř ji nad koktejlem přehnete. Z pórů citrónové slupky se uvolní pár kapek tekutiny. Hrdlo sklenice můžete kůrou ještě párkrát pohladit, aby chytila citrónové aroma, a nakonec ji spolu se zázvorem vložit do sklenice pro ozdobu.
Italian Spritz
Suroviny: 1 dcl čerstvé perlivé vody s kapkou sirupu Italian Spritz od SodaStream, 1dcl Prosecca, led, plátek pomeranče
Postup: Do sklenky dejte led, nalejte vodu se sirupem, dolijte proseccem a přidejte plátek pomeranče.Italská verze tradičního vinného střiku, jehož receptura sice pochází z Benátek, ale jeho verzí existuje asi tolik, kolik je v Itálii receptů na pizzu. Nepsaným pravidlem je jen typická červená barva, kombinace Prosecca, perlivé vody a vybraného likéru s ovocnou, lehce hořkou chutí.
Cointreau Fizz
Suroviny: 4cl Cointreau [kuantró], šťáva z půlky limetky, 10 cl sody, led
Postup: Sklenici naplňte ledem, přidejte Cointreau, vymačkejte šťávu z půlky limety, dolejte sodou. Vše zamíchejte a dozdobte plátkem limetky.
Mojito original
Suroviny: 2 lžičky třtinového cukru, 3 cl citrónové šťávy, 2 stonky čerstvé máty, 6 cl kubánského rumu, sodovka na dolití
Postup: Do vysoké sklenice nasypejte cukr, přidejte citrónovou šťávu a rum. Vložte 2 bohatší stonky máty a lehce pomačkejte. Přidejte ledové kostky, dolijte sodovkou, promíchejte a servírujte.
Johnnie Walker Red Label s ledovým čajem
Suroviny: 4 cl Johnnie Walker Red Label, vychlazený zelený čaj, 1/8 čerstvé limety, kostky ledu
Postup: Naplňte sklenici ledem, přidejte whisky a dovršte vychlazeným zeleným čajem. Sklenici ozdobte kouskem čerstvé limetky a podávejte.
Johnnie Ginger
Suroviny: 4 cl Johnnie Walker Red Label, 12 cl zázvorové limonády, 1/8 čerstvé limety, kostky ledu
Postup: Jednoduše naplňte sklenici ledem a následně v ní smíchejte whiskey, zázvorovou limonádu a šťávu z kousku limety. Sklenici ozdobte plátkem zázvoru a podávejte.
Melounové daiquiri
Suroviny: ½ šálku mraženého bezpeckového melounu Bouquet, 2 lžíce limetkové šťávy, 2 lžíce cukru krupice, 4 cl bílého rumu, 6 kostek ledu
Postup: Do mixéru přisypte cukr (pro exotičtější chuť můžete přidat kokosový cukr) a přelijte limetkovou šťávou. Přidejte meloun, rum, ledové kostky a vše rozmixujte. Melounové daiquiri ihned podávejte, aby neroztálo.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Dobroty, které zpestří každou dětskou párty

Den dětí přímo vybízí k oslavám. Děti totiž oslavy milují a každou takovou událost si i náležitě užijí. Přinášíme vám několik tipů, jak si tuto oslavu...

Jak ugrilovat dokonalé hovězí steaky

Sezóna grilování a letních párty je tu. Pokud chcete své přátele opravdu pohostit, pak by na vašem grilu neměly chybět lahodné hovězí steaky. Připravit...

Výběr článků

Načítám