Hlavní obsah

Akupunktura může zmírnit porodní bolesti

Novinky, Korzo/P

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLYMOUTH

V poslední době roste počet výzkumů, které se zabývají vlivem akupunktury na porodní bolesti. Potvrzují, že vpichování ultratenkých jehliček může skutečně příchod dítěte na svět ulehčit.

Článek

Odborníci však varují, že je třeba ve výzkumech dále pokračovat, aby mohl být definitivně vyloučen negativní vliv akupunktury na novorozence.

"Ačkoli jsou výsledky velmi slibné, v současnosti ještě nemáme dostatek podkladů, abychom mohli akupunkturu pro zmírňování porodních bolestí doporučovat plošně," prohlásil doktor Hyangsook Lee, jeden z autorů čerstvé studie.

Široké využití

Nejen jeho studie, ale i předchozí výzkumy však potvrzují, že akupunktura by v budoucnosti mohla být velmi dobrým pomocníkem ve zmírňování bolestí v dolní části zad, dále akutních bolestí zubů a neléčitelných migrén.

Akupunktura je také využívána pro řadu jiných gynekologických a porodnických obtíží, například při ranních nevolnostech a pro vyvolání porodu.

Výzkumy z minulosti potvrzují, že ženy podstupující během porodu akupunkturu zaznamenaly zmírnění bolestí a vyžadovaly menší množství bolest tišících léků.

Akupunktura by se tak mohla stát dalším způsobem snižování porodních bolestí, neboť je levná, efektivní a nepotřebuje být podporována jinými léčivy.

Reklama

Související témata:

Související články

Akupunktura zmírňuje bolesti zad

Skupina odborníků z prestižní pařížské nemocnice ve Villejuif publikovala studii, která naznačuje, že akupunktura účinně zbaví od bolesti zad. Průzkumu bylo...

Výběr článků

Načítám