Hlavní obsah

Americký odborník vezme do péče další siamská dvojčata

Novinky, DPA, Times of india

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DILLÍ

Americký neurochirurg Benjamin Carson, který povede operativní oddělení desetiletých siamských dvojčat z Indie, převezme obdobný případ dvouletých sester. Jsou rovněž srostlé v oblasti hlavy. V pátek o tom informovaly indické sdělovací prostředky.

Článek

"Doktor Carson zasvětil svůj život siamským dvojčatům," podotknul Anupam Sibbal, šéf lékařů indické nemocnice Apollo. "Místo na jeden nyní bude dohlížet hned na dva případy v Indii," odcitoval lékaře list Times of India.

Carson pracuje v nemocnici Univerzity Johnse Hopkinse v americkém Baltimoru. Podle něj je případ sester Veeny a Vani méně nadějný než Farah a Saby. [celá zpráva] Právě proto se zřejmě bude také hůře hledat dobrovolník, který by zajistil finančně nákladný zákrok.

Veena a Vani jsou od svých šesti měsíců pod dohledem lékařů, v roce 2003 je do nemocnice přivezli jejich rodiče. Ti pocházejí z velmi chudých poměrů. Kvůli bídě se svých dětí vzdali, finančně si nemohou lékařskou péči dovolit. Tu nyní hradí nemocnice.

Děvčata v součastnosti váží každá čtrnáct kilogramů, čeká se, až dosáhnou váhy o šest kilo vyšší. Zvýší se tak jejich následná šance na přežití. Operace se bude konat ve třech fázích.

Siamská dvojčata se v mnohých případech rodí již mrtvá. Pokud přežijí, šedesát procent z nich zemře krátce po narození. 

Reklama

Související témata:

Související články

Indická siamská dvojčata dostala šanci

Svět bude pravděpodobně brzy sledovat další dramatickou operaci, jejímž cílem bude oddělení desetiletých indických siamských dvojčat srostlých hlavami. Přední...

Výběr článků

Načítám