Hlavní obsah

Osmnáctiletá dívka měří kvůli vzácnému syndromu pouhých 84 centimetrů

Novinky, lin

Když se Indka Mandeep Batwalová předčasně narodila, lidem z vesnice připomínala spíše malou myš než dítě. Moc se toho nezměnilo ani po osmnácti letech, kdy kvůli vzácné nemoci měří sotva 84 centimetrů. Život nemá rozhodně jednoduchý. Někteří lidé z vesnice ji sice obdivují, jiní naopak věří, že je prokletá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Indka Mandeep Batwalová měří v osmnácti letech pouhých 84 cmVideo: AP

 
Článek

Mandeep se narodila se vzácným syndromem, který se podepsal nejen na jejím vzrůstu, ale i na mentálním zdraví.

„Musíme se o ni nepřetržitě starat. Je jí sice osmnáct, ale chová se jako čtyřleté dítě. Navíc je velmi slabá a nemá žádnou fyzickou výdrž, aby mohla chodit nebo si hrát s ostatními dětmi. Snažíme se ji posílat jednou týdně do nedaleké státní školy, kde sice sedí mezi ostatními děvčaty, ale nic se nenaučí,” vylíčila její matka Raj Raniová pro Daily Mail.

Dívenku, která má dlaně i chodidla velká zhruba jako dvouleté batole, rodiče bezmezně zbožňují i navzdory tomu, že jí lidé z vesnice dávají ošklivé přezdívky.

„Milujeme ji takovou, jaká je, ale zároveň neztrácíme naději na její uzdravení. Zvládli jsme ji vychovat s láskou, a to i přes všechny obtíže. Jako rodiče jsme šťastní, že se o ni můžeme starat, ale zároveň se bojíme, co nám přinese budoucnost,” dodala.

Foto: Profimedia.cz

Mandeep Batwal je i oproti mladším dětem malinká.

Foto: Profimedia.cz

Mandeep s rodinou

Foto: Profimedia.cz

Mandeep Batwalová

Reklama

Výběr článků

Načítám