Hlavní obsah

Mladík odešel ze školy, aby pomohl splnit přání umírajícímu kamarádovi

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devatenáctiletý Dillon Hill z americké Kalifornie přerušil studium na vysoké škole, aby se mohl naplno věnovat charitativní kampani. Ke svému činu se rozhodl poté, co zjistil, že se jeho dobrému kamarádovi z dětství vrátila rakovina a lékaři mu nedávají velkou šanci na přežití.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Známých může mít v životě člověk plno. Ale skutečných kamarádů, kteří jsou ochotni pomoci v každé situaci, bývá jen hrstka. Jedním takovým je i Dillon Hill.

Jeho stejně starý kamarád z dětství, Chris Betancourt, se poprvé dozvěděl o leukémii v roce 2009. Po poměrně úspěšném boji se u něj v září tohoto roku opět projevila. Prognóza lékařů tentokrát zněla drtivě – pouhý rok života.

„Minulý měsíc mi Chris volal a řekl, že umírá,“ uvedl Dillon Hill pro Telegraph. „Podle doktorů není žádná naděje na zlepšení. Rakovina tentokrát zmutovala do nové formy, která je odolná vůči většině experimentálních léků, jež dříve užíval. Tentokrát už to nejspíš nepřekoná.“

„Doktoři mu dávají maximálně rok života. Řekl mi, že se bojí, že nestihne všechno, co si přál v životě zažít.“ Právě to byl spouštěč, který vše odstartoval. Dillon všeho nechal a začal shánět peníze, aby kamarádovi před smrtí pomohl splnit všechno, co si přeje.

Chrisova přání zahrnují kromě jiného například pomoc člověku bez domova, vystoupení v televizi, výstup na horu, nebo vytvoření nějakého světového rekordu. Oba chlapci chtějí ze své cesty za splněním přání natočit video a umístit ho na Youtube.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám