Hlavní obsah

Mladá žena vážila přes 140 kilogramů, za rok zhubla téměř o polovinu své váhy

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmadvacetiletá Shantel Chiolová má postavu, kterou by jí mohla leckterá žena závidět. Nebylo to tak ale vždy. Poté, co před několika lety utrpěla zranění, a po porodu syna později, se její váha pohybovala daleko od dokonalosti. Se svými 141 kilogramy se ale nehodlala smířit. Po operaci žaludku a díky dietě a cvičení nyní váží 79 kilogramů.

Foto: Profimedia.cz

Shantel s rodinou předtím, než se rozhodla pro životní změnu.

Článek

Mladá žena z amerického Idaha začala přibírat poté, co v roce 2011 utrpěla vážné zranění krku při dopravní nehodě a několik měsíců se nemohla téměř hýbat. Po porodu syna Knoxe v roce 2014 si navíc vypěstovala nepříjemný zlozvyk. Téměř každým jejím jídlem se stala nezdravá varianta pokrmu z fast foodu.

Kila tak šla opět nahoru, až se váha mladé ženy zastavila na těžko uvěřitelných 141 kilogramech. Obezitou trpělo nejen její sebevědomí. Stále častěji ji začaly přepadat i nepříjemné pocity viny kvůli vlastnímu vzhledu. Nechtěla, aby se vedle ní manžel styděl ukazovat.

V červenci loňského roku tak dala na varování lékařů a začala se sebou něco dělat. Nejdříve přišla na řadu operace žaludku, díky které snížila objem přijímané stravy. Následovala dieta a přísný cvičební režim. Díky tomu se může po necelém roce chlubit tím, že svou váhu snížila o neuvěřitelných 62 kilogramů.

Foto: Profimedia.cz

Mladá žrna má nyní postavu, na kterou je hrdá.

„Mám teď tolik energie,“ svěřila se Shantel deníku Daily Mail. „Když jsem měla nadváhu, neuvědomovala jsem si, že jsem nežila, prostě jsem jen existovala. Přišla jsem z práce a byla tak unavená, že jsem nechtěla ani opustit gauč. Teď je mou prioritou chodit cvičit a hrát si se synem,“ dodala.

V cizím těle

„S kily navíc jsem se cítila jako uvězněná v cizím těle. Nenáviděla jsem svůj odraz v zrcadle a neměla ráda své tělo, což jen vedlo k dalšímu nárůstu váhy. Nechtěla jsem opouštět dům, cítila jsem se špatně kvůli manželovi, že ho se mnou lidé vidí,“ popsala svá trápení mladá žena, která při seznámení s manželem rozhodně obézní nebyla.

„Když se narodil syn, bojovala jsem i s takovými maličkostmi, jako jít ho vykoupat. Nemohla jsem se k němu sklonit, protože mi rychle docházel dech. Nemohla jsem si s ním hrát na zemi, protože bych se jen těžko zvedala zpátky. A když začal chodit, jednoduše jsem mu nestačila.“

Všechny tyto faktory, a také varování lékařů, že Shantel hrozí závažná forma cukrovky, měly za následek již zmíněnou životní proměnu. Po úspěchu, na který může být právem hrdá, je mladá žena ráda, že má zpět nejen vysněnou postavu, ale také rodinu, za kterou je vděčná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám