Hlavní obsah

Jak chránit pokožku při sportování

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportujete proto, abyste se cítila dobře a také se sama sobě více líbila. Pokud ale trávíte mnoho času v tělocvičně nebo sportujete pravidelně, může se to negativně odrazit na vaší pokožce. Radost z vyrýsované postavy tak hravě přebije smutek z pupínků, které se vám usadily na obličeji i těle. Na vině je špatné oblečení, make-up, ale i počasí.

Foto: Profimedia.cz

Při sportování dbejte i o pokožku.

Článek

Možná se to stalo i vám. Vrátila jste se z hodiny v posilovně a další den jste si na těle všimla nepříjemné vyrážky a pupínků. Místo dobrého pocitu, že jste udělala něco zdravého pro tělo, přemýšlíte, jak pupínky zamaskovat a vyrážku schovat. Jak se těmto nepříjemnostem vyhnout?

Pryč s líčidly

Pokud sportujete namalovaná, nemůžete se divit, že se vám rychle zanáší pleť a vznikají tak nevzhledné pupínky. Make-up má tendenci usazovat se v pórech, a proto ho není vhodné nanášet před sportováním. Rtěnka nebo řasenka je dobrý sluha, ale špatný pán.

Sama se rozhodněte, jestli chcete po tréningu vypadat jako rozteklý klaun nebo ne. Navíc, pokud se nenamalujete, odpadnou vám starosti s tím, že si při utření potu do ručníku smyjete i celý make-up.

Správně zvolené oblečení

Příliš těsný úbor nebo neprodyšné materiály jsou hlavním důvodem, proč se potýkáte s nepříjemnou vyrážkou na těle. Vybírejte proto kvalitní sportovní oblečení, které dobře odvádí pot a je z příjemného materiálu. To samé platí u spodního prádla.

Sportovní podprsenka by měla být samozřejmostí, co se týče kalhotek, volte nejlépe bavlněné a takové, které vás neškrtí a nedřou. Jinak hrozí riziko, že dojde k začervenání pokožky a následně k nepříjemnému a bolestivému pálení. Po každé fyzické aktivitě se nezapomeňte řádně osprchovat. Zamezíte tak drobným infekcím, které jsou vyvolány agresivním potem.

Klima

Pokud se chystáte cvičit na dovolené, počítejte s rizikem, že vám i zde mohou naskákat pupínky. Při vyšších teplotách má totiž tělo tendenci se více potit, ucpávají se tak i potní kanálky, o kterých jste možná ani nevěděla, že je máte. Zkuste se vyhnout cvičení na přímém sluníčku a raději cvičte ve stínu nebo v hotelovém fitness.

Při outdoorových sportech se nezapomeňte alespoň půl hodiny před výkonem namazat ochranným voděodolným krémem s UV faktorem. Zabráníte tak vzniku pigmentových skvrn a zároveň pleť ochráníte před přímým slunečním zářením.

Reklama

Související témata:

Související články

Veganství není dieta, můžete i přibrat

Lidí, kteří se zaměřují na veganskou stravu, každým rokem přibývá. Důvody jsou jak etické, tak zdravotní. Ačkoli z jídelníčku mizí tučné potraviny, jako jsou...

Výběr článků

Načítám