Hlavní obsah

Nový fitness trend v Hollywoodu - cirkusová akrobacie

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už vás nebaví stávající fitness trendy a chcete zkusit něco nového a možná i náročnějšího? Pak vyzkoušejte nejnovější hollywoodský hit, který kombinuje pilates s cirkusovou akrobacií.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nový fitness trend - cirkusová akrobacieVideo: Reuters

 
Článek

„Jedná se o velmi komplexní cvičení, které se zaměřuje nejen na svalstvo celého těla, ale i osobnost jedince,” vysvětluje zakladatelka cvičení Aloysia Gavreová, bývalá artistka z legendárního uskupení Cirque du Soleil.

Cvičebny nabízejí téměř vše, co lze běžně vidět na cirkusovém jevišti - od hrazdy, hedvábných šál, popruhů a lan, přes nejrůznější pomůcky pro cirkusové artisty. Cvičenci se ale prý vůbec nemusejí bát, jedná se o bezpečný způsob pohybu, kterému předchází důkladné protažení a zahřátí svalů.

„Největší výhodou tohoto cvičení je, že nezapomíná na žádný sval našeho těla. Mnozí si myslí, že když visí na hrazdě a přitahují se nahoru, že je to o síle rukou. Ve skutečnosti je to o celé plejádě svalů, ale i koncentraci a funkci mozku. Mozek utváří všechny geometrické vzorečky, které si nosíte v hlavě a využívá je k tomu, aby tělo jako celek dělalo to, co chcete,” dodává Gavreová.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Nový fitness trend: Cirkusová akrobacie

Schopnost maximální koncentrace a pak také překonávání strachu a získávání odvahy navíc velmi významně posiluje duševní zdraví cvičence.

Lidé jsou z tohoto cvičení skutečně nadšeni. Přestože se jedná o velmi náročný trénink, cvičení je baví, navíc výsledky jsou znatelné již po několika hodinách. A nic prý nepředčí pocit naplnění, když zvládnete nějaký velmi náročný cvik. Ne náhodou je tak poptávka po těchto hodinách tak obrovská, že cvičebny nedokážou uspokojit každého zájemce.

Tak jako jiné cvičení, i cirkusová akrobacie má svá úskalí. Dochází k velkému namáhání ramen, a to zejména tzv. rotátorové manžety, což je hlavní stabilizátor ramene. Vlivem velké tlakové síly pak může dojít i ke skřípnutí nervu, což může způsobit problémy s otáčením krku. O to důležitější je cvičit pod dohledem profesionálních trenérů, kteří dokážou svými radami předcházet těmto nepříjemnostem.

Reklama

Související články

Proč cvičit i při periodě

Křeče, náladovost, nadýmání. I to mohou být příznaky toho, že se blíží nebo už probíhá pravidelná měsíční perioda. Každá žena ji prožívá jinak, některá...

Jak zvýšit efektivitu chůze

Je pro vás nejpřijatelnějším pohybem chůze a raději než venku se procházíte na páse v posilovně? Proč ne, každému vyhovuje něco jiného. V každém případě je ale...

Výběr článků

Načítám