Hlavní obsah

Zájem o vyšetření znamének byl obrovský, lidé čekali v dlouhých frontách

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Preventivní akce nazvaná Stan proti melanomu probíhala 27. a 28. dubna v Praze na Václavském náměstí. Lékaři zde bezplatně vyšetřovali všechny zájemce, kteří vystáli dlouhou frontu, aby se ujistili, zda je s nimi vše v pořádku. Stejně jako v předešlých letech i letos byl o akci obrovský zájem.

BEZ KOMENTÁŘE: Stan proti melanomuVideo: archiv prof. Arenbergera

 
Článek

V pondělí 27. dubna, tedy v den, kdy celá akce odstartovala, si přišel do stanu na Václavském náměstí zkontrolovat znaménka obrovský počet lidí. Za první den lékaři vyšetřili 912 pacientů a našli 38 zhoubných kožních nádorů.

Foto: archiv prof. Arenbergera

Lidé čekali hodiny ve frontě.

„V úterý 28. dubna jsme kvůli extrémně špatnému počasí vyšetřili asi o 100 pacientů méně než vloni, část pacientů si ale navíc domluvila vyšetření na klinice ve Fakultní nemocnici na Královských Vinohradech,” řekl dermatolog Petr Arenberger.

Celková bilance za dva dny konání akce tedy zní 1714 vyšetřených lidí za pouhé dva dny a z toho 87 pozitivních nálezů zhoubných nádorů. „Počty nalezených zhoubných nádorů nevybočují z průměru minulých let,” dodal Arenberger.

Stan proti melanomu bude dále pokračovat 11. května v Brně na náměstí Svobody a 15. května v Ostravě v nákupním centru Avion.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám