Hlavní obsah

Po zázračné injekci tuk opravdu mizí. Lékaři před ní ale varují

Novinky, das

V zahraničí o injekci hovoří jako o polední liposukci, jelikož se jedná o velmi rychlou záležitost. Stačí jedna bezbolestná dávka a tuk sám zázračně mizí. Jenže vše má dvě strany mince. Podle lékařů dochází k zahlcení krevního oběhu mastnými kyselinami, což může mít pro zdraví i katastrofální důsledky.

Foto: Profimedia.cz

Ženy stále hledají co nejjednodušší způsoby hubnutí a výrobci jim neustále nabízejí nové možnosti.

Článek

Zázračná injekce obsahuje trávicí enzymy, lidskému tělu zcela přirozené. Jedná se o chemické látky nazývané deoxycholáty. Jejich předností je, že dokážou narušit stěny tukových buněk, čímž dochází k uvolnění mastných kyselin, které se následně z těla odplaví močí. Výsledky jsou tak znatelné hned po první aplikaci.

Aplikace injekcí je vhodná jen do malých tukových polštářů. Přesto je výrobci doporučují používat na odstranění tuku ze stehen, oblasti břicha, zad, boků či kolen a podbradku. Nicméně po částech.

Mělo by jít o trvalý účinek, jelikož dochází k naprostému zničení tukových buněk, ale to ještě neznamená, že jedinec i nadále může jíst, co hrdlo ráčí, a ležet na kanapi. Tuk se může i nadále v těle ukládat, a to v okolních oblastech, kde doposud problém dotyčný neměl, a tudíž zde tukové buňky nebyly zničeny.

Cena injekcí se pohybuje na základě množství tuku v těle, a to v rozmezí 10 000–30 000 Kč.

Možná rizika

Ne všichni s touto metodou odstranění tuku souhlasí. Podle doktora Aruna Ghoshe z liverpoolské nemocnice existuje podobných metod pracujících na odplavení mastných kyselin spousta, nicméně žádné z dlouhodobého hlediska nefungovaly tak, jak si výrobci přáli.

„Ve skutečnosti znovuvstřebání mastných kyselin do krve může člověku velmi ublížit. V krvi se tyto kyseliny mohou rozložit jednak na soli, které mohou závratně zvýšit hladinu cholesterolu, anebo na cukry, které zase mohou zvýšit hladinu glukózy v krvi, což může vést až k cukrovce,” vysvětluje pro Daily Mail doktor Ghoshe.

Podle celé řady dalších lékařů je tak důležité provést dlouhodobé vědecké studie, které by tato rizika eliminovaly. V současném okamžiku si nikdo nemůže být zcela jistý, co to s jeho tělem po čase provede.

Ženy, které tuto metodu podstoupily, se většinou nesetkaly s žádnou negativní reakcí. U některých žen došlo jen k větší zánětlivé reakci, kdy jim místo, kde byla látka aplikovaná, nejprve oteklo a ke zklidnění došlo až za několik týdnů, nicméně účinky se tak jako tak dostavily.

Výrobci otoky zdůvodňují zánětlivou reakcí, která prý značí, že vše funguje tak, jak má. Když se tukové buňky začnou ničit, organismus stav řeší tak, že do těch míst vyšle bílé krvinky, které mají odklidit buněčné zbytky.

Reklama

Související témata:

Související články

Správný jídelníček před a po cvičení

Cvičíte, a přesto se vám hubnout nedaří? Chyba může být ve stravování před a po cvičení. Pohyb sám o sobě totiž nestačí. Aby vše fungovalo, tak jak má, je...

Pálivé chilli pomáhá s hubnutím

Milovníci chilli věří, že jim jejich ostré papričky pomáhají ke štíhlé linii. Indové, Thajci a další národy také extrémně pálivým jídlem svou štíhlost...

Výběr článků

Načítám