Hlavní obsah

Zlozvyky, které ničí kvalitu vlasů

Novinky, ema

Málo času, příprava snídaně pro děti, stres, mastné vlasy nebo naopak krepatá změť na hlavě, která si nutně žádá okamžitou péči. Jenomže jak se vyvarovat zlozvyků, které suché vlasy ještě více vysušejí a na zdravých vlasech mohou nadělat neplechu v podobě roztřepených konečků?

Foto: Profimedia.cz

Nastavit fén na nejvyšší teplotu je sice lákavé, ale vlasům to vůbec neprospívá.

Článek

Jsou rána, kdy se jako nejsnazší a nejrozumnější možnost jeví suchý šampon. Ale víte, jaké může mít následky, pokud využijete jeho benefitů dva nebo více dnů po sobě? „Pokud použijete suchý šampon, který pokožku i vlasy odmastí (pomocí chemikálií), nedovolíte tak své pokožce hlavy dýchat,“ uvedl pro womenshealthmag.com Frank Galasso, kadeřník hvězd, a dodal, že jednorázová aplikace nevadí, ovšem používání této metody na zakrytí mastné kštice několikrát po sobě není pro pokožku hlavy vůbec zdravé.

Fén na maximum

Čím vyšší stupeň teploty na fénu nastavíte, tím rychleji budete mít vysušené vlasy. Velmi lákavé a snadné. Jenomže těch pár minut, které ušetříte, vás může stát nezanedbatelné zdraví vašich vlasů. „Příliš horkým fénem si může člověk buď spálit pokožku, nebo vysušit přírodní oleje obsažené v pokožce, což rovněž přispívá k poškození, oslabení a třepení vlasu,“ varuje Galasso. Před každým tepelným vysoušením odborníci doporučují použít na vlasy přípravky pro tepelnou ochranu vlasu.

Styling na mokro

Žehlení nebo natáčení vlasů na mokro je podle kadeřníků naprostým tabu. Respektive mělo by být. A důvody proč jsou jasné. „Pára z žehliček a kulem je velmi, velmi horká a stejně jako u fénu můžete riskovat spálení vlasu a  popáleniny, kolikrát i třetího stupně,“ říká Galasso. Proto máte dvě možnosti. Buď počkejte, dokud nebudou vaše vlasy dokonale suché, anebo použijte speciální přípravky, které nanesete do vlhkých vlasů, a pomocí fénu či difuzéru zapnutého na střední stupeň vykouzlíte nedbalé vlny. Pro dokonalý look nechte po nanesení přípravku (sea salt sprej, přípravky pro přírodní zvlnění vlasu) vlasy přirozeně uschnout.

Foto: Archiv firem

Balzám, který ochrání konečky před třepením, Lush 255 Kč. Tvarující gel pro tepelnou úpravu vlasů Kérastase, krasa.cz, 537 Kč. Sea salt spray, Lush, 495 Kč. Suchý šampon pro extra objem, Toni& Guy, 309 Kč. Sprej pro oživení vln Wella, parfemy.cz, 199 Kč.

Pozor na žehlení

Myslíte, že je lepší přejet vlasy rychle žehličkou několikrát za sebou, nebo je šetrnější, když si dáte ten čas a každý pramen přejedete pomaleji a jenom jednou? Kadeřník říká, že lidé by se ke svým vlasům měli chovat jako k drahocenné látce. „Žehlili byste luxusní hedvábnou košili rychle a několikrát za sebou? Nebo ji budete pečlivě rovnat a pomalu žehlit část po části?“ Glasso doporučuje použít na vlasy vyhlazovací a narovnávací krém a poté, jakmile budou suché, je na několik pečlivých tahů přežehlit.

Foto: Archiv firem

Revitalizující šampon (470 Kč) a tonikum ( 530 Kč) s obsahem pěti esenciálních olejů pro okamžitou svěžest a lehkost vlasů, L’Occitane. Žehlička na vlasy RESPECTISSIM, 1699 Kč. Evahairs, potravinový doplněk.

Příliš těsný účes

Ženy často řeší nedokonale umyté nebo rozčepýřené vlasy rychle staženým copem nebo culíkem. „Těsné culíky vytrhávají všechny jemné vlásky okolo linie obličeje a vlasů,“ říká Galasso a radí, aby ženy raději použily na vlasy lehký gel, kterým účes uhladí a nebude nutné příliš stahovat gumičku. „Gel bude mít stejný účinek jako pečlivě stažený účes ovšem s tím rozdílem, že vlasy nevytrhne, jen uhladí k hlavě a vykouzlí tak efektní glamour look.”

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám