Hlavní obsah

Vlasy pod čepicí chraňte kvalitními přípravky, radí kadeřníci

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli počasí už spousta lidí vytáhla ze skříní zimní kabáty a bundy, šály, a mnozí také čepice. Jenomže doplňky hlavy nosí v zimě daleko častěji muži než ženy. Proč? Většinou se ženy bojí toho, že jim vlasy zplihnou, zpotí se, zmastí nebo jim zkrátka nebude držet vyfoukaný účes, kvůli kterému strávily ráno několik minut před zrcadlem.

Foto: Profimedia.cz

Vlasy v zimě, i když jsou pod čepicí, potřebují speciální péči.

Článek

V zimě se udržujeme v kondici vitamíny, někteří z nás cvičením. Suchou pokožku mažeme vyživujícími a mastnými krémy, rty chráníme proti praskání. Jenomže na co mnoho žen zapomíná, jsou vlasy. I ty totiž v zimě potřebují ochrannou péči.

Chce to kvalitní střih

„Nejdůležitější ze všeho, je mít dobrý střih,” upozorňuje kadeřnice z TONI, Jana Pecharová. Říká, že pokud jej nemáte, žádný produkt objem vlasů nezachrání. „V zimním období bych volila šampóny a kondicionéry na objem vlasů. Dále je dobré v zimě používat profesionální olejíčky, které se aplikují do konečků, jelikož mají v sobě antistatické složky. Ty zabrání elektrizování vlasů, které je v tomto období způsobené mimo jiné nošením kabátů a bund,” dodává kadeřnice.

Dalším krokem je výběr vhodné čepice. Vlasová stylistka Jana Burdová říká, že by se všichni měli řídit jednoduchým pravidlem: čepice by nikdy neměla svírat hlavu příliš pevně, a pokud tomu nevyhovuje vaše současná pokrývka hlavy, v zájmu zachováni účesu i zdravých vlasů je vhodné pořídit čepici či baret větší, měkčí a tvárnější.

„Vlasy díky získanému prostoru a menšímu tlaku nebudou přilepené k hlavě a nehrozí tak jejich předčasné maštění,” vysvětluje stylistka.

Foto: Archiv firem

1. REDKEN Pillow Proof, jemný suchý šampon ve spreji, který aplikujte ihned po vyfoukání jako prevenci proti plihnutí. Prodlužuje životnost každé foukané, odstraňuje mastnotu. 2. Label M sleek blow out cream, vlasový krém pro hladký účes.

Používejte profesionální produkty

Co se týče čepic, záleží také na tom, co od účesu očekáváte, zda chcete objem nebo vlasy uhlazené. „Pokud chcete objem, tak volte objemové produkty a samozřejmě tedy střih, který objem dodá, ale na uhlazený styl jsou vhodnější hydratační šampóny, uhlazující produkty a střih, který nepřidává na objemu. Pro více informací doporučuji osobní návštěvu v kadeřnickém salónu, kde vám kadeřník poradí konkrétní, profesionální produkt dle vašeho typu vlasů, který můžete používat v pohodlí vašeho domova,” dodává Pecharová.

Foto: Archiv firem

1. Maskou TIGI BED HEAD COLOUR GODDESS oživíte a vyživíte barvené vlasy. Obsahuje keratin, provitaminu B5 a oleje se zvláčňujícími a pečujícími účinky. 2. Aussie 3 Minute Miracle Frizz Remedy. Hloubkově vyživující maska pro krepaté vlasy.

Stejně jako u oblečení byste ale měli dbát na to, z jakého materiálu je pokrývka hlavy vyrobena. „V zimě se pokožka hlavy vysušuje, kvůli vytopeným místnostem, tudíž hrozí i lupy. Proto by čepice měla být z kvalitního a prodyšného materiálu,” doporučuje Burdová.

Styling „pod čepicí”

V zimě si do koupelny přichystejte lehká tužidla, ochranná séra na konečky vlasů i suché šampony. Vyhnout byste se naopak měli voskům a gelům na vlasy. „Nezapomínejte na to, že vše začíná už v koupelně, v tomto období by tedy ženy měly používat profesionální přípravky, speciální šampony a masky, které naše vlasy hloubkově vyživí,” doporučuje kadeřník Honza Kořínek.

Foto: Archiv firem

1. L´Oréal Professionnel Mythic Oil. Vyživující olej pro všechny typy vlasů s avokádovým a hroznovým olejem. 2. Label M Age-defying radiance oil, rozjasní, omladí a regeneruje suché a věkem oslabené vlasy. Použít lze před i po foukání vlasů, nebo během dn

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám