Hlavní obsah

Speciální implantát na dálkový ovladač má pomoci extrémně obézním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vědci neustále hledají způsob, jak pomoci lidem v té nejtěžší fázi obezity. Hubnutí takovýchto lidí je velmi složité a obvykle nemá příliš dlouhého trvání. Tohle všechno by měl změnit implantát proti obezitě, jehož předností by měla být schopnost blokovat apetit obézních přerušením nervových spojů mezi žaludkem a mozkem, a to na dálku.

Foto: Profimedia.cz

Příjemci aparátu mají být lidé stižení chronickou obezitou.

Článek

Elektrody zašité do břicha mají stimulovat nervový systém, který dodává příslušnému mozkovému centru informaci o tom, zda žaludek je prázdný nebo plný.

Příjemci aparátu mají být lidé stižení chronickou obezitou a další doprovodnou nemocí, například cukrovkou. Po bandáži žaludku, schválené v USA v roce 2007, jde o první nástroj pro boj s obezitou posvěcený americkým Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv (FDA).

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Nové zařízení budou dostávat osoby starší 18 let, jejichž boj s nadváhou byl dosud beznadějně marný. Energii aparátu dodává baterie, kterou je třeba jednou týdně dobít. Implantát je podle výrobce schválen i v Evropě a Austrálii, i když v prodeji tam zatím není. O ceně se americké informační zdroje nezmiňují.

Reklama

Související témata:

Související články

Cukr je zlo. Zaslouží si prý extra daň

O tom, že hojnost cukru lidskému zdraví neprospívá a přemíra už přímo škodí, dávno není sporu. Poslední dobou ale kampaň za omezení rostoucí spotřeby cukru...

Zdravá obezita neexistuje, varují odborníci

Mnoho lidí s obezitou se domnívá, že pokud nemají zvýšenou hladinu cukru v krvi, netrpí srdečními či jinými problémy, zkrátka vykazují fyzické zdraví jako...

Výběr článků

Načítám