Hlavní obsah

Růžový pochod opět připomene důležitost prevence rakoviny prsu

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milióny žen z celého světa si každoročně připomínají Avon pochodem, jak moc je důležitá prevence u rakoviny prsu a také podpora takto nemocných žen. V sobotu 14. června bude již počtrnácté startovat pochod i v Praze. Průvod povede 11 ambasadorek, které budou kolem sebe šířit letošní motto pochodu: Před rakovinou prsu se neschováš.

Foto: Zdravaprsa

Avon pochod probíhá v 50 zemích světa.

Článek

Vstupenkou na Avon pochod 2014 je speciální tričko proti rakovině prsu 2014, jehož autorkou je mladá návrhářka a studentka Vyšší školy oděvního návrhářství v Praze 7 Lucie Bendlová. Dámskou i pánskou verzi bude možné zakoupit přímo na Staroměstském náměstí, odkud pochod ve 12:00 hodin odstartuje, ale i na webových stránkách  zdravaprsa.cz.

Peníze poputují na veřejnou sbírku Avonu, ze které jsou financovány preventivní činnosti a projekty zabývající se podporou nemocných žen a vyhodnocováním screeningových dat na území ČR.

Cílem pochodu budou již tradičně Žluté lázně, kde se účastníci mohou těšit na hudební vystoupení Adama Mišíka, Petra Bendeho & bandu, Support Lesbiens a zazpívá i nová ambasadorka pochodu zpěvačka Lenka Filipová. Tím ale akce nekončí a pro účastníky pochodu je od 19 hodin připravena i after party v Hard Rock Cafe Praha.

Ani milovníci běhání nepřijdou zkrátka

Pro ty, kdo raději běhají, než chodí, mají pořadatelé skvělou alternativu – ranní předBěh s Ivou Pazderkovou v obráceném směru v den pochodu.

Pomoci dobré věci ale mohou i ti, kteří se pochodu nemohou zúčastnit. Na stránkách zdravaprsa.cz si mohou zakoupit celou řadu praktických pomůcek pro aktivní život a výtěžek půjde také na prevenci i na pomoc ženám nemocným touto zákeřnou nemocí.

Výtěžek z loňského ročníku zajistil kromě jiného provoz bezplatné telefonní linky proti rakovině prsu 800 180 880, distribuci slevových poukázek na vyšetření prsu a také podpořil sběr a vyhodnocení screeningových dat a kontrolu kvality screeningových center.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám