Hlavní obsah

Ženy si oholily hlavy na podporu své onkologicky nemocné kamarádky

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opravdové přátelství ukázaly kamarádky Gerdi McKennové, které byla diagnostikována rakovina. Její nejbližší přítelkyně si na její podporu nechaly oholit vlasy stejně, jako to nosí ona sama. Dohola.

BEZ KOMENTÁŘE: Anything for Love

 
Článek

Pětatřicetileté Gerdi McKennové byla diagnostikována rakovina prsu v roce 2013. Letos v únoru poslala jedna z jejích blízkých kamarádek e-mail, ve kterém žádala ostatní, aby se zúčastnily společného focení. Deset z nich souhlasilo a sešly se, aby se společně zvěčnily. Focení celé akce byla přítomna i rodina nemocné ženy.

Deset kamarádek předtím ale zasedlo do kadeřnických křesel a nechalo si oholit hlavy dohola.

„Je skvělá, dělám to pro ni. Je to totiž to jediné, čím jí mohu vyjádřit podporu celým svým srdcem,“ říká její sestra. „Jestli se kvůli tomu bude cítit alespoň o trochu lépe, jdu do toho s láskou.“

„Pokud se zamyslím nad tím, čím vším si Gerdi prochází, tohle je proti tomu nic,“ říká jedna z jejích kamarádek a další dodává, že je ze stříhání a holení hlavy nervózní, ale že vzdá svou hrdost, aby ukázala, jak moc pro ni její kamarádka znamená.

Gerdiny přítelkyně i rodina jí svým činem vyjádřily svou podporu.

Poté naoko uspořádaly narozeninovou párty, na kterou svou nemocnou přítelkyni pozvaly. V okamžiku, kdy přišla ve slaměném klobouku dovnitř, všechny naráz začaly sundávat své pokrývky hlavy. Gerdi McKennová nedokázala skrýt své slzy a dojatě opakovala, jak všechny ženy vypadají nádherně. „Jako první jsem uviděla svou sestru, která musela absolvovat alespoň dvě hodiny cesty, aby přijela. Pak svou matku, holohlavou, a najednou všechny sundaly čepice a do jedné byly bez vlasů. Byla jsem překvapená a nevěděla jsem, co se děje.“

„Byla jsem ohromena z toho dobrosrdečného aktu všech dam, které byly ochotné zajít až tak daleko. Vzdaly se kusu svého ženství, aby mi ukázaly svou obrovskou podporu,“ řekla dojatá matka dvou dětí.

„Dnes ráno jsem se naučila moc důležitou věc. A to, že vlasy jsou doopravdy jen hodně malá část nás všech a že ten největší a nejcennější dar je zdraví,“ říká další z žen na videu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám