Hlavní obsah

Co muži ve vztahu ocení víc než vyznání lásky

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Najít dokonalého člověka jako partnera pro společný život je touhou mužů i žen. Někoho, kdo ocení vaše kvality, podrží vás v těžkých chvílích, a bude vás milovat. Někoho, kdo bude umět říct „miluji tě”, stejně tak jako věnovat pozornost vašim touhám a přáním.

Foto: Profimedia.cz

I muži ve vztahu touží po lásce, uznání a komplimentech. Ilustrační foto

Článek

Zamilovat se je krásná věc. Po lásce touží muži i ženy, pro každého je však ve vztahu opravdovou známkou oddanosti a milostným vyznáním něco trochu jiného. Zatímco ženy touží častěji slýchávat ona magická slůvka – miluji tě, muži vedle toho prý touží i po něčem jiném.

Co ve vztahu pánové ocení mnohonásobně více než ono slovní vyznání? Přehled věcí, po kterých muži touží ve vztahu, přinesl server Woman´s Day.

Plná pozornost partnerky

Je známo, že většina mužů je pro co nejlepší výsledek schopna se soustředit v dané chvíli na jednu věc. Vedle toho ženy jsou naprogramovány tak, aby zvládaly více věcí najednou. Většinou je to k užitku, ale ve vztahu to nemusí být vždy výhodou.

Při trávení společných chvil je dobré, aby to měly ženy na paměti a věnovaly svou plnou pozornost jedinému – partnerovi (a například společné večeři). Jakékoli další vyřizování čehokoli (kontrola zpráv na sociální síti atd.) si mohou totiž pánové velmi jednoduše vyložit jako stav, kdy oni nejsou tím nejdůležitějším v dané chvíli.

„Mužský mozek byl vyvinut dělat dobře jednu věc, ostatní podněty v dané chvíli prostě odfiltruje. Přestože ženy fungují odlišně, budou muži rádi, když se bude partnerka v danou chvíli soustředit jen na ně. Je to pro muže jako jasný vzkaz – jsi moje priorita a já tě miluju. Stejně tak důležitý je oční kontakt při konverzaci,” vysvětluje psycholog Mike Dow.

Oblíbené jídlo 

Možností, jak partnerovi spolehlivě ukázat, že je důležitý a nepostradatelný, je situace, kdy mu žena uvaří oblíbené jídlo.

„Jsou to právě malé detaily, které upevňují svazky. I příprava oblíbeného jídla při slavnostní příležitosti dokáže muže přesvědčit o tom, že je milován,” vysvětluje Dow.

Sexy šaty

Snad každý muž by našel v partnerčině šatníku pár věcí, ve kterých je pro něj opravdu sexy a sluší jí. Pokud to žena ví, a umí se díky tomu udělat pro partnera krásná a přitažlivá, i když jsou spolu třeba delší dobu, je to velké plus.

„Muži jsou mnohem více vizuální typy než ženy. Vidět partnerku v sexy šatech pro každého znamená, že po něm žena touží a chce se mu líbit,” popisuje Dow.

Ve výběru barev pak na muže jednoznačně nejvíc působí červené odstíny, které působí jako jakési afrodiziakum.

Péče o vzhled

Vizuální vjem je u mužů více podstatný, jak již bylo řečeno. Je tedy jasné, že chtějí mít doma partnerku, která bude pohledná a bude o sebe pečovat.

Faktem zůstává, že udržení se v kondici, správná životospráva nebo například  předsevzetí přestat kouřit jsou především důležité hlavně pro ženy samotné. I pro muže je to však jasné znamení, že jeho partnerka na sobě „dře”, aby pro něj byla stále krásná a přitažlivá.

Komplimenty 

Každý člověk má rád, když se mu dostane uznání a chvály, u mužů to platí o to víc. S přístupem, kdy jsou bráni jako ti silnější, kteří musí ženu chránit, o to víc ocení, když se jim od partnerky bude dostávat patřičné zasloužené pochvaly.

Žádost o pomoc

Každý muž chce být důležitou součástí života své partnerky či manželky. V době modernizace a emancipace, kdy ženy zastávají stále více důležitých postů a jsou schopny dělat více věcí vlastním přičiněním, je pro ně stále těžší zůstat v roli onoho „potřebného”.

„Žádost o jakoukoli pomoc, třeba i při výměně žárovky, bude velmi oceněna. Muži se budou cítit užiteční a milovaní. Dopřejte jim ten pocit,” radí psycholožka Andra Broshová.

Poděkování 

Už malé děti učíme, že poděkovat někomu, když nám s něčím pomůže, je výrazem slušnosti. Vyjádření vděku by mělo být i součástí vztahu dvou dospělých lidí. Dojde manžel pro děti do školy, vynese odpadky nebo umyje nádobí? Pak mu za to náležitě poděkujte, i když může jít někdy jen o drobnost.

Vyslechněte ho

Byť mezi výřečnější a emotivnější patří všeobecně ženy, i muži mají někdy chvíle, kdy se chtějí jednoduše vypovídat. I oni touží mít pocit, že mají vedle sebe někoho, kdo je bez problému vyslechne, pochopí a nebude nic vyčítat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám