Hlavní obsah

Anorexií a bulimií trpí stále více mužů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Dosud se zdálo, že anorexie či bulimie jsou poruchy, které se týkají pouze žen. Ale počet mužů, kteří mají vážné problémy se stravováním, stále roste. Odborníci proto nabádají lékaře, aby v tomto směru obrátili svou pozornost i na silnější polovinu lidstva.

Foto: Profimedia.cz

I muži se potýkají s poruchami příjmu potravy

Článek

Britská charitativní organizace General Practitioners (GP) ale zjistila, že za posledních deset let vzrostl jen ve Velké Británii počet mužů hospitalizovaných kvůli těmto poruchám o 66 procent.

Odhaduje se, že poruchami příjmu potravy trpí 1,6 miliónu Britů. Z tohoto množství je každý pátý pacient muž.

Podle Dr. Claire Geradové z GP by se lékaři měli v souvislosti s tímto onemocněním více zaměřit na muže. "Muži se stále více starají o své tělo a snaží se držet různé diety. Anorexie u mužů se stává vážným problémem, a tak je třeba na ni nahlížet. Je to nemoc, která může postihnut každého, nejen ženy, jak se dosud zdálo," říká doktorka Geradová.

Reklama

Související témata:

Související články

Hubené modelky jsou pro návrháře stále in

Ačkoli se před časem rozpoutala vlna protestů proti vychrtlým modelkám, na stránkách módních časopisů a přehlídkových molech se s nimi máme možnost setkávat...

Výběr článků

Načítám