Hlavní obsah

Za většinu onemocnění prý může překyselení organismu

Praha

Překyselení organismu je v dnešní době stále velmi podceňováno. Podle posledních výzkumů je právě tento problém důvodem většiny nemocí. Někteří specialisté dokonce tvrdí, že není téměř možno onemocnět, dokážeme-li udržet správnou zásadito-kyselou rovnováhu v organismu.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Za překyselení organismu často může nadměrná konzumace masa, mléka, kávy, cukru, sladkostí či průmyslově zpracovaných výrobků.Proto by se měla jíst zelenina v syrovém stavu.

Článek

Již Hippokrates (460 př. n. l. - cca 377 př. n. l.), nejslavnější lékař antického starověku, tvrdil, že ze všech složenin obsažených v našem těle se kyseliny projevují jako ty nejškodlivější.

Jeho slova potvrzují po tisících letech i dnešní odborníci. Překyselení organismu je i dnes považováno za jeden z nejnebezpečnějších degenerativních zdravotních problémů.

"Překyselení organismu zvyšuje riziko zánětlivých onemocnění způsobujících zpomalené hojení ran či zeslabenou schopnost regenerace. Následky se navíc projevují v podobě depresí, psychických poruch, obezity, cukrovky, dále roztržitostí, opotřebováním žláz, plísňovými onemocněními či ekzémy," vysvětluje MUDr. Otto Horák z pardubického centra Wellness Trend.

Může za to špatná životospráva nebo hormony

Nejčastěji je podle něj na vině nesprávné stravování. Chybná životospráva totiž způsobuje, že se podíl zásaditosti v těle neustále snižuje.

Překyselení organismu je potom důvodem většiny nemocí. Problémová je především nadměrná konzumace masa, mléka, kávy, cukru, sladkostí či průmyslově zpracovaných výrobků.

"Mezi další spouštěče patří hormonální poruchy, nahromaděná zloba a stres nebo onemocnění ledvin, které nezvládají vylučovat škodliviny z organismu," dodává MUDr. Horák.

A jak tedy tuto rovnováhu v našem těle dodržet?

"Hlavním lékem na překyselení organismu je strava nezatížená potravinovou chemií. Je důležité jíst syrovou zeleninu a ovoce, kvalitní celozrnné obilniny, zakysané mléčné výrobky, luštěniny a hlavně se vyhýbat tučným masům a výrobkům," uzavírá renomovaný odborník a zakladatel programu Revoluční hubnutí.

Reklama

Související články

Zdravé jídlo nemusí být vždy drahé

Většina lidí žije v přesvědčení, že zdravé jídlo je sice fajn, ale vzhledem k ceně si ho nemohou dovolit. Podle odborníků se dá ale i za malé peníze najíst...

Výběr článků

Načítám