"Tyto objevy by mohly mít význam také pro další typy rakoviny. Možná budeme schopni zlepšit přírodní produkty a vytvořit ovocný koktejl, který by dokázal bojovat s touto nemocí," tvrdí Steven D´Ambrosio z Ohio State University, který účinky avokáda na nádorové buňky zkoumal.

Zelené ovoce s velkou peckou nevýrazné chuti je doslova nabito prospěšnými antioxidanty a rostlinnými živinami včetně vitamínu C, folátů (kyseliny listové), vitamínu E, vlákniny a nenasycených mastných kyselin. "Avokádo navíc neobsahuje sodík, neobsahuje žádné trans-tuky a velmi málo nasycených tuků, což z nichž činí doplněk zdravé stravy," dodal D´Ambrosio.

Na světě se vyskytuje asi 500 odrůd avokáda, ale varianta Hass má nejvyšší obsah prospěšných látek, které dokáží potlačovat růst nádorových buněk.