Hlavní obsah

Emil pomohl handicapovaným sportovcům z SK neslyšících

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DVŮR KRÁLOVÉ

V pátek 4.5.2007 proběhlo slavnostní předání mikrobusu mladým handicapovaným sportovcům z SK neslyšících Hradec Králové. Miloš Jon, zástupce Královéhradeckého kraje pro oblast sportu a volnočasových aktivit společně s Danou Hrdinovou, koordinátorkou projektu EMIL předal v ZOO Dvůr Králové zástupcům Sportovního klubu SK neslyšících Hradec Králové mikrobus Volkswagen Transporter.

Článek

Automobil byl pořízen z prostředků získaných v roce 2006 benefičním projektem Emil. Jedná se již o dvanáctý vůz financovaný z prostředků tohoto projektu, který bude vozit mladé handicapované sportovce na závody, soustředění a tréninky a pomůže tak vyřešit sportovnímu klubu problém s dopravou.

Devítimístný mikrobus s logem maskota Českého paralympijského týmu - ptáčkem Emilem převzala Marie Krejčí, předsedkyně klubu společně s dětmi - členy Sportovního klubu neslyšících Hradec Králové. 

Radiodárek pro Pavla i pro Emila

V pátek 4.5.2007 natočil Český rozhlas 2 Praha pořad Radiodárek. Radiodárek je pravidelný pořad redakce zábavy Českého rozhlasu 2 stanice Praha, který poslední neděli v měsíci představuje posluchačům obětavé lidi nejrůznějších profesí. Jak říká motto pořadu "dokazují svým životem, že svět je dobré místo k pobytu" a ač neznámí vykonávají pro druhé hodně užitečného.

Český paralympijský výbor nominoval do zábavné hodinky splněných přání a zajímavých osobností trenéra handicapovaných sportovců Pavla Svobodu, který je předsedou Svazu mentálně postižených sportovců, ředitelem Speciálních škol v Hradci Králové a trénuje mladé sportovce ze sportovního klubu SK Integra Hradec Králové.

Za dobu trvání rozdělil Emil přes 12 miliónů korun

Obdarovaný Pavel Svoboda se v průběhu pořadu hovořil o projektu EMIL s koordinátorkou projektu Danou Hrdinovou a Milošem Jonem, který má v Královéhradeckém kraji na starost sport a volnočasové aktivity. Zajímavosti o ZOO a zvířatech představila vedoucí oddělení propagace Jana Myslivečková a hlavní zoolog zahrady Pavel Moucha. Zajímavé zážitky se zvířaty doplnil i Zdeněk Srstka, milovník lidí a hlavně zvířat.

"Emil podporuje dlouhodobé a pravidelné aktivity v tělovýchovných jednotách a sportovních klubech, které se starají o handicapované sportující děti a Správní rada projektu Emil rozdělila za dobu trvání projektu, což je čtyři roky přes 12 a půl miliónů korun," doplnila k prezentaci projektu Dana Hrdinová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám