Hlavní obsah

Změny v chování, které ženy na svých mužích nenávidí

Novinky, bok

Vztah dvou lidí prochází během času celou řadou etap a změn. Od počátečního bláznivého zamilování, po vzájemnou lásku, respekt atd. Vedle příjemných stránek se ale v řadě svazků objevují i věci, které už tak příznivé nejsou. Dopouštějí se jich mnohdy muži, vinna je často obyčejná pohodlnost.

Foto: Profimedia.cz

Ženy nemají rády, když partneři zapomínají na jejich narozeniny či společná výročí.

Článek

Nechceme hned zpočátku házet všechny muže do jednoho pytle, na kvalitním partnerském vztahu musejí pracovat všichni, jak muži, tak ženy. Pánové ale podle dlouhodobějších zjištění ve vztahu rychleji leniví, a neřeší tak věci či projevy, které jim zpočátku připadaly naprosto samozřejmé, uvedl server Askmen.

A o čem je vůbec řeč? Podívejte se s námi na přehled několika prohřešků, kterých se v dlouhodobém vztahu muži dopouštějí a které ženy natolik vytáčejí, že mnohdy začnou přehodnocovat vztah jako takový (některé body se dají praktikovat i na ženy).

Nedbá na svůj vzhled 

Co vadí: V základu už možná jen to, že onen upravený a navoněný elegán, s kterým se kdysi žena seznámila, zmizel někam pryč. Samozřejmě občasný nedbalý styl je také sexy, ale i žena touží po upraveném muži, stejně jako je tomu opačně.

Tělesné projevy 

Co vadí: Nikdo se nevyhne určitým tělesným projevům, ať už více či méně příjemným (říhání, plynatost, krkání atd.). Pokud se tak ale stane zrovna v přítomnosti partnera (či partnerky), je to nepříjemné, přestože se partneři znají hodně dlouho. Pokud tak bude jeden z dvojice konat záměrně, ten druhý velmi snadno může získat dojem, že už není žádaný či respektovaný.

Zapomíná na narozeniny a výročí 

Co vadí: Ženě jednoduše zalichotí, když si partner vzpomene nejen na narozeniny či výročí svatby, ale třeba také na výročí seznámení. Něžnější pohlaví veškeré důležité dny vztahující se ke svazku či manželství víc prožívá, proto by se pánové měli trošku snažit a alespoň na ta opravdu významná data nezapomínat.

Malý dárek udělá radost a překvapí, navíc takové gesto udrží i po dlouhé době ve vztahu úctu a vzájemný respekt.

Nedostatek komplimentů 

Co vadí: Jednoduše to, že si partner už ani nevšimne, že má partnerka nový účes, šaty atd. Největší zádrhel je v tom, že žena to dělá pro svého partnera, aby se líbila. Pokud nepřijde žádná zpětná vazba, přestane se i ona po čase snažit. Takový vztah pak nemusí mít dlouhého trvání.

Neschopnost dospět ke kompromisu

Co vadí: Jakákoli změna chování, které bylo dříve zcela běžné, může vztah narušit. Když najednou nemá partner pochopení pro kamarádky, rodinu nebo nechce debatovat, kdo se bude na co koukat v televizi, je čas si promluvit.

Bez kompromisů může i dlouholetý vztah brzo skončit.

Lhostejnost a apatie

Co vadí: Na dlouhodobém vztahu je hezké, že se partneři znají. Vztah tak funguje trochu automaticky a není už třeba se tolik "snažit". Pozor ale, aby se z nedostatku snahy brzy nestala naprostá lhostejnost, kdy budou partneři jeden vedle druhého jen přežívat.

Reklama

Související témata:

Související články

Věty, které by neměly ve vztahu nikdy zaznít

Ať už vztah trvá pár měsíců nebo několik let, tak jsou věci, které by se dělat neměly, stejně tak jako existují slova, která by partneři nikdy neměli vyslovit....

Jaký je ideální věkový rozdíl mezi partnery

Ačkoli se v posledních letech hovoří o trendu pum – starších bohatých paniček, které si za partnery vybírají mladší krasavce ve skvělé fyzické kondici –...

Výběr článků

Načítám