Hlavní obsah

Ženy přitahují muži s hlubším hlasem

ČTK, Korzo/P

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUKUREŠŤ

Muži s hlubokým hlasem jsou pro ženy údajně podstatně přitažlivější, než jsou muži s jemným barytonem. U většiny dam prý hluboký mužský bas vyvolává pocit síly, bezpečí, jistoty a sebedůvěry. Uvedla to britská univerzitní profesorka Sarah Evansová na mezinárodním vědeckém sympóziu v Bukurešti.

Foto: Stanislava Dvořáková

O praktické ukázky poskytování první pomoci se na třech stáncích postaral Oblastní spolek Českého červeného kříže Ústí nad Orlicí.

Článek

Průzkum vědců z Northumbria University v Newcastlu, kde Evansová přednáší, potvrdil, že muži s hlubším hlasem mají pro ženské pokolení daleko větší erotickou přitažlivost a také u nich zaznamenávají výraznější úspěch.

V jejich podání prý i šeptaná vyznání lásky působí věrohodněji než u mužů s vyšším témbrem. Navíc takové muže Eviny dcery shledávají dominantnějšími, přátelštějšími i spolehlivějšími, pokud jde o společné plány do budoucnosti.

"Hluboký mužský hlas ženám naznačuje, že jde o osobu, která by mohla být sexuálně velmi výkonná a disponovat kvalitními hormony pro reprodukci," poznamenala profesorka Evansová.

Barva hlasu souvisí s testosteronem

Zabarvení hlasu, se podle badatelů odvíjí v přímé souvislosti s množstvím mužského pohlavního hormonu testosteronu. Sarah Evansová uvedla, že poloha mužského hlasu často ženám slouží jako základní měřítko pro posouzení mužnosti perspektivních partnerů.

Prokázal to i test, při němž byly pokusným osobám něžnějšího pohlaví předkládány k posouzení snímky typově rozmanitých mužů. Nejvyšším počtem bodů za atraktivnost ocenily ty, u nichž usoudily, že disponují nižšími polohami hlasu.

Muži s lehkým barytonem prý naopak u většiny žen údajně vzbuzují nejistotu a nedůvěru ohledně své sexuální orientace.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Dáváte přednost mužům s hlubším hlasem?

Anketa

Dáváte přednost mužům s hlubším hlasem?
Ano
83 %
Ne
17 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 566 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Hlas je barometrem sexuální přitažlivosti

Lidský hlas může na každého prozradit jeho sexuální minulost či chování v partnerských vztazích. Tvrdí to odborníci z americké univerzity v Alabamě, jejichž...

Výběr článků

Načítám