Hlavní obsah

Hlas je barometrem sexuální přitažlivosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Lidský hlas může na každého prozradit jeho sexuální minulost či chování v partnerských vztazích. Tvrdí to odborníci z americké univerzity v Alabamě, jejichž výzkum zveřejnil časopis Evolution and Human Behaviour.

Foto: magistrát FM

rozsvícení Vánočního stromu

Článek

Výzkumu byl proveden za účasti 149 dobrovolníků, z nichž 77 bylo žen, zbytek tvořili muži. Všichni hodnotili atraktivitu různých hlasů od jedničky do desítky, přičemž nejvíce bodů získali majitelé líbivých hlasů.

Odborníci zjištěné výsledky porovnali se sexuální a partnerskou minulostí osob, kterým hlasy patřily. Na základě pozorování dospěli ke zjištění, že nejvyšší ohodnocení získali lidé, kteří vedli pestrý sexuální život.

Sklon k nevěře

Jedinci, jejichž hlas byl vyhodnocen jako nejpřitažlivější, měli první pohlavní styk dříve než ostatní. Rovněž ve svém životě poznali větší počet sexuálních partnerů a kromě toho měli i výrazné sklony k partnerské nevěře.

Vědci také zjistili, že hlas vypovídá mnohé o vzhledu svých majitelů. Hlasy vyhodnocené nejvíce sexy patřily mužům se širokými rameny a užšími boky a ženám se štíhlým pasem a naopak s boky rozšířenými.  

Reklama

Související témata:

Související články

Samohlásky rozhodují o mužské přitažlivosti

Nikoli mužný vzhled, ale zvuk křestního jména prý rozhoduje o tom, který z Adamových potomků se bude vyhřívat v přízni žen. K tomuto závěru na základě výzkumu...

Výběr článků

Načítám