Hlavní obsah

Ženy, které mají více kamarádek, jsou v práci úspěšnější

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naše přátelství o nás mnohé vypovídá a ukazuje, jakými jsme lidmi. To dokazuje i nová studie, podle které mají ženy, jež mají vybudované pevné sociální kruhy tvořené jinými ženami, větší pravděpodobnost, že získají vedoucí pozici v kancelářském prostředí.

Foto: Profimedia.cz

Přátelství o vás mnoho vypovídá.

Článek

K tomu, abychom v práci mohli podat kvalitní výkon, obvykle stačí kvalitní spánek, klidné sociální zázemí i vztahy. Co ale odlišuje dobré pracovníky od těch, kteří dosáhnou povýšení? Překvapivé výsledky ukázala nová studie, která se zabývala úspěšnými ženami v kancelářském prostředí.

Studie vedená University of Notre Dame a Northwestern University zahrnovala 700 účastníků, kteří navštěvovali špičkovou obchodní školu ve Spojených státech. Všichni účastníci byli zvoleni do vedoucích pozic, přičemž předmětem zkoumání byly jejich sociální vazby.

Co dělat, když se kamarádství s benefity promění v lásku

Styl

Mezi zkoumané faktory patřil například počet přátel a jejich pohlaví či síla přátelství. Výsledky ukázaly, že ženy, které měly kolem sebe mnoho kamarádek, byly 2,5krát častěji obsazovány do vedoucích pozic ve srovnání s těmi, které mnoho přítelkyň neměly nebo se přátelily s muži.

V případě mužů výsledky ukázaly, že čím větší jsou jejich kamarádské sítě, bez ohledu na složení žen a mužů, tím vyšší je pravděpodobnost, že budou zastávat vysoké pozice.

Reklama

Související témata:

Související články

Pět jednoduchých tipů, jak oživit vztah

Dlouhodobé vztahy procházejí mnoha fázemi. Po odeznění líbánkové, která trvá zhruba rok, často dochází k utlumení romantiky a sklouznutí k stereotypu. Jak se...

Výběr článků

Načítám