Hlavní obsah

Ženy k prostituci již nevede jen zoufalá finanční situace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K prostituci dříve ženy doháněla především jejich zoufalá finanční situace. V současné době je tomu ale již většinou jinak. Prostituce láká stále více mladých, vzdělaných a dobře situovaných žen, u kterých finanční přilepšení nehraje roli. Jejich služby jsou samozřejmě mnohem dražší než u klasických dívek na ulici, nicméně podle odborníků i mnohem kvalitnější.

Foto: Profimedia.cz

Řada prostitutek svou práci dělá zcela dobrovolně.

Článek

„V protikladu k předpokladům, že ženy začínají s prostitucí jen proto, že jsou zoufalé a že potřebují peníze na placení účtů či nákup drog, naznačuje tato studie, že mnoho žen, zvláště těch vzdělaných a bohatých, se pro tuto práci rozhodne po racionální úvaze a vstupují jen do určitého segmentu tohoto trhu. Nicméně výzkum potvrzuje, že ženy si nevybírají výlučně šlapání chodníku,“ tvrdí doktorka Jennifer Haferová z University of Arkansas.

Její studie prý naznačuje, že jistá část prostitutek není k této práci nucena, ale dobrovolně si tuto práci zvolí stejně, jako si lidé volí různá jiná povolání na konvenčním trhu práce a že mají stejné motivy: „Peníze, stabilitu, autonomii a dokonce uspokojení z práce.“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám