Hlavní obsah

Ženy jsou v milování stejně divoké a nezávislé jako muži

Novinky, bok

Vztah mezi mužem a ženou je starý jako lidstvo samo. Oba touží po intimním spojení, každý na to ale pohlíží trochu jinak. Zatímco mužům nevadí během života vystřídat několik partnerek, než se usadí, ženy hledají hned toho pravého pro život a nejsou tak přelétavé. Nedávno však vyšla kniha, která na sexualitu obou pohlaví pohlíží ze zcela jiného hlediska.

Foto: Profimedia.cz

I na první pohled jemné ženy jsou hnány v touze po sexu stejnými základními pudy jako muži.

Článek

Jak je to s přitažlivostí a budováním vztahu? Skutečně je pravda, že muži byli a stále jsou v sexu více přelétaví, protože jsou již od pradávna hnáni vnitřním pudem zajistit přežití své linie a genů, zatímco ženy vždy toužily po monogamním a emocionálním vztahu?

Spisovatel Daniel  Bergner z New Yorku tvrdí, že tato představa, která nám byla dlouhé roky předkládána, je naprosto mylná. „Mám jiný názor. Základní předpoklad, že ženy byly evolučně nastaveny na to být méně promiskuitní a méně sexuchtivé než muži, je naprostý mýtus,” tvrdí autor.

Bergner nedávno vydal knihu s názvem Po čem ženy touží: vědecká poznání ženské touhy, ve které vysvětluje a především vyvrací mýty, které nám prý byly dlouhé roky předkládány jako pravdivé.

Například to, že ženy chtějí všeobecně méně sexu než muži, sledují méně porno nebo že ženská touha je podněcována emocionální intimitou, napsal server Dailymail.

Ženy pohání stejný chtíč jako muže

Ve skutečnosti jsou prý ženy poháněny stejným chtíčem jako muži a jsou mnohem více divoké a nepředvídatelné. V reálném životě tyto své stránky ale skrývají.

Opírá se přitom o výsledky jednoho z testů, které měly ženskou touhu po sexu prokázat. V jeho rámci byla ženám ukázána určitá intimní videa a také fotografie, které u nich měly navodit touhu po sexu. Jak se ukázalo, pokud měly ženy možnost, vybíraly si z mnoha různých témat a nijak se u toho nedržely zkrátka.

„Jednoduše se ukázalo, že ženy vzrušuje mnohé. Erotická videa klasických i lesbických párů například, a je úplně jedno, jak jsou ve vlastním vztahu orientovány. Pokud jde o sex, vzrušení je u nich řízeno stejnými základními pudy jako u mužů,” uvedl Bergner.

Zároveň ale podotýká, že byť je v současnosti poměrně jednoduché mluvit o sexu a touhách, řada žen o těch svých mlčí. S pravdou přiznají pouze některá fakta, ta ostatní, podle nich příliš intimní a překračující určité meze, si nechávají po celý život pro sebe.

Podle něj je to tím, že ženská sexualita a potřeby žen jako takové byly dlouhá léta potlačovány ve snaze nastolit jakýsi řád a rovnováhu ve společnosti. „Sexualita je jednoduše něco jako anarchie. Pro společnost jako celek je lepší věřit, že je určitá skupina lidstva, něžnější ženy, která dokáže působit jako jakýsi stabilizátor, který drží celou společnost v chodu,” uvedl na závěr Bergner.

A nic na tom nemění ani fakt, že je podle něj ženská sexualita mnohem pestřejší, barvitější a méně nudná než ta mužská.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak často se muži a ženy chtějí milovat

V sexuální problematice existuje řada věcí, na kterých se muži a ženy shodnou, a ještě víc, na kterých se neshodnou. Jednou z těch, která nedá podle obecného...

Jak povzbudit sexuální apetit

Sexuální prožitky a intimnosti sdílené s partnerem patří do každého vztahu. Na jeho začátku jen málokoho napadne, že jednou možná přijde chvíle, kdy jednoduše...

Náhodný sex není černobílý

Ať už jsou představy o milování jakkoli romantické a náhodný sex v nich nemá místo, nemá cenu si namlouvat, že k němu nedochází. Byl, je a bude asi vždycky....

Výběr článků

Načítám