Hlavní obsah

Ženy dávají přednost pohodářům, tvrdí vědci

Dundee

Muži s nízkou hladinou stresového hormonu kortizolu mají o hodně větší šance u žen. Zjistili to skotští vědci.

Foto: Profimedia.cz

Pohodový přístup k životu ženy přitahuje

Článek

Tým odborníků z University of Abertay zjišťoval hladiny kortizolu u mladých mužů. Pak jejich obrázky ukazovali ženám. A ukázalo se, že mezi množstvím stresového hormonu a přitažlivostí pro opačné pohlaví existuje silné propojení: čím méně kortizolu, tím větší šance u žen.

Týž výzkum také nezjistil žádné spojení mezi sex appealem a hladinou mužského hormonu testosteronu. Dr. Fhionna Moorová, která se na studii podílela, řekla reportérům BBC: "Analyzovali jsme různé úrovně a kombinace hladin kortizolu a testosteronu a našli jsme silné propojení mezi nízkou úrovní kortizolu, tedy indikátorem stresu, a atraktivitou pro ženy."

Zajímavé také je, že v ženských očích jsou muži s pohodovým přístupem k životu nejpřitažlivější v nejplodnější fázi jejich cyklu.

"Schopnost vyrovnávat se s náročnými situacemi je indikátorem dobrých genů a schopnosti předat je dětem," dodává Dr. Moorová.

Reklama

Související témata:

Související články

Přátelství mezi mužem a ženou je možné

Mým nejlepším přítelem je muž. Není to můj partner, ale opravdu jen a jen kamarád. Můžeme spolu jít do kina, na večeři, na sklenku, nebo jet na výlet. Probrat...

Sedm tipů jak sbalit muže bez trapasu

Slečna či zralá žena zatouží po mužském objektu tak silně, že ho prostě musí mít. Jak to udělat, aby si jí přinejmenším všiml, pozval na rande, ale aby se...

Výběr článků

Načítám