Hlavní obsah

Vědci odhalili nejrizikovější polohu při milování

Novinky, ema

Podle nového výzkumu může nejrizikovější pozice při sexu za téměř polovinu všech fraktur penisu, které se vyskytují zejména při postelových hrátkách. Jde o polohu, kdy je žena takzvaně „nahoře”.

Foto: Profimedia.cz

Pokud je žena při milování nahoře, jedná se podle vědců o nejvíce nebezpečnou polohu, co se sexuálních poranění týče.

Článek

Ovšem i při poloze, kdy je žena na všech čtyřech a muž klečí za ní, dochází ke zlomeninám v 29 % případů. Pokud ale pár praktikuje pozici takzvaně misionářskou, mohou se oba partneři cítit relativně v bezpečí. I tato poloha má svá rizika, ovšem procentuálně se jedná o nejbezpečnější pozici pro milování vůbec. Může totiž „jen” za 21 % všech zranění penisu.

Bezpečná misionářská poloha

Studie i s výsledky průzkumu byla uveřejněna v časopise Advances in Urology, její data interpretoval DailyMail. Velmi rizikový je podle odborníků především okamžik rychlého přerušení soulože, kdy k fraktuře může dojít neúmyslně, a to vinou partnerky. Žena totiž celou vahou sedí na svém partnerovi a v okamžiku milostného vzrušení nemusí zcela kontrolovat své pohyby. Tehdy může dojít k bolestivému poranění.

Pokud má ovšem muž kontrolu a dochází ke styku v misionářské poloze, je to nejjednodušší a nejlepší způsob, jak lze minimalizovat případná zranění, ke kterým může dojít špatným či zbrklým pohybem, říkají vědci.

Neléčená fraktura může mít trvalé následky

V průběhu třinácti let bylo v nemocnicích v Brazílii zkoumáno celkem čtyřiačtyřicet fraktur penisu. Dvaačtyřicet z nich bylo podrobeno podrobnému zkoumání, aby se zjistila původní příčina. Většina mužů utrpěla zlomeninu při heterosexuálním styku, pouze čtyři muži potvrdili, že se účastnili styku homosexuálního.

Polovina pacientů, podílejících se na studii, slyšela při inkriminovaném momentu lupnutí. Následoval otok a bolest, popsala většina mužů.

Vědci ale i přes všechna upozornění říkají, že jsou podobná zranění při milování spíše vzácnějšího charakteru. Popisují je jako „poměrně neobvyklý klinický stav“, který způsobuje pacientovi nejen bolest, ale také rozpaky a pocity ztrapnění se. I přes to všechno by ale postižení muži měli při bolesti vyhledat lékařskou pomoc, jelikož neléčená fraktura může vést až k narušení sexuálních funkcí.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Faktory, které lidem snižují libido

Ne vždy je chuť na milostné sblížení tak velká, jak by v danou chvíli, s ohledem na chtíč partnera, měla být. Jenomže pokud má sexuální apetit jednoho...

Výběr článků

Načítám