Hlavní obsah

Tipy, jak povzbudit libido

Novinky, bok

Někteří lidé mají náladu na sex neustále, jiní ne tak často. Odlišná sexuální aktivita pak může ve vztahu napáchat řadu potíží. Odborníci ale přišli na jednoduchý způsob, jak to změnit – jděte si zaběhat. A také si užívejte orgasmus.

Foto: Profimedia.cz

S hromadou úkolů před sebou je těžké se uvolnit. Ilustrační foto

Článek

Podle neuroložky Nicole Prausové je běh jedním ze způsobů, jak 'oklamat' své tělo, uvolnit se, a navodit u sebe pocit, že svému partnerovi nemůžete jednoduše odolat, uvádí server Independent. Pohyb rozproudí krev v těle, prokrví potřebné orgány, včetně genitálií, vyšší produkce hormonů štěstí zvýší chuť na sex.

Jak odbornice dodává, různá povzbuzující afrodiziaka na zlepšení touhy většinou nefungují, k navození atmosféry spíše doporučuje lechtivé esemesky během dne. „Nalaďte se na sexuální vlnu a sdíleje své fantazie. To může společné věci pomoci.“

Podle Prausové vztahům příliš nenahrává ani fakt, že vzrušení se stalo citlivější záležitostí a je mnohem méně spontánní, než tomu bylo dříve. Proto párům radí začínat se vzájemnou stimulací a navozováním správné atmosféry mnohem dříve, než chtějí (nebo si myslí, že by bylo správné).

Záhada ženského orgasmu

Osmatřicetiletá Nicole Prauseová se kromě jiného ve své praxi zaměřuje i na orgasmus, respektive reakce lidského mozku na něj. Především pak na ten ženský.

„Mužské genitálie jsou z hlediska měřitelnosti velmi jednoduché. Víme, jak funguje penis, protože je jednoduše přístupný,“ vysvětluje. Následný mužský orgasmus tak lze lépe vyhodnotit a zjistit, jak probíhá.

„Naproti tomu ženské genitálie jsou mnohem složitější, protože jde o 'vnitřní záležitost'.“ I proto o ženském orgasmu a jeho specifickém průběhu neexistuje mnoho podrobných informací, jelikož je těžké ho přesně 'zdokumentovat', vysvětluje Prausová.

Pokud vám bude hlavou neustále kolovat seznam úkolů,

Orgasmus je dle tvrzení odbornice důležitý nejen pro uspokojení obou partnerů po stránce sexuální, ale i celkovou pohodu ve vztahu, ne všechny ženy ho ale dosáhnou (15 až 20 procent).

Prausová se domnívá, že klíčem k orgasmu je celkové uvolnění a zpomalení životního tempa. „Je třeba zvolnit a nemít nad vším kontrolu. Pokud vám bude hlavou neustále kolovat seznam úkolů, jako vyzvednout děti ze školy, vyměnit olej v autě, dojet na nákup a další, nebudete mít v životě místo na orgasmus,“ doporučuje.

I přes možné sexuální či vztahové potíže ale odbornice dodává, že v současnosti mají ženy lepší sex než před deseti lety. Jsou prý „více žádoucí, častěji iniciují sex, a proto také častěji dosahují vyvrcholení“.

Reklama

Související témata:

Související články

Hudba může nabudit sexuální libido

Milujete hudbu a při intimních okamžicích si rádi pustíte své oblíbené album? Dobře děláte. Podle sexuologů totiž správně zvolená hudba umí nabudit sexuální...

Výběr článků

Načítám