Hlavní obsah

Tetování na intimních místech je symbolické

Právo, Radim Uzel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zdobení těla zřejmě podléhá různým módním trendům podobně jako třeba líčení obličeje. Před pár desítkami let se děvčata líčila trochu jinak než dnes. Snad jenom červené rtíky se nosí stále, prý už pět tisíc let. Zoolog Desmond Morris, autor slavné knihy Nahá opice, je přesvědčený, že červené rty připomínají vzhled stydkých pysků.

Foto: Milan Haluška
Článek

Tetování jako sexuální symbol není pouze evropskou zvláštností. Na nedávné celosvětové sexuologické konferenci v Chile jsem diskutoval s kolegou z Buenos Aires. Vyprávěl mi, že dřív k němu chodily do ordinace potetované pouze místní Indiánky. Dnes už je v tetování  předběhli běloši, kteří v Argentině tvoří většinu obyvatel. A ukázal mi fotografie, ze kterých mi zrak přecházel.

Sexuální tetování jako odrůda sadomasochismu

Shodli jsme se, že takové tetování v sobě nepochybně má sexuální symboliku. A poněvadž bolí, bude možná jakousi odrůdou sadomasochismu. Průzkumy z nedávné doby navíc upozorňují na to, že v tetovacích salónech dávají zákazníci přednost tomu, aby osoba, která je tetuje, byla opačného pohlaví. Více než polovina jich pak preferuje tetování v erotogenních oblastech. Zbývá už jen zjistit, jestli při tom výkonu nepociťují vzrušení nebo dokonce jakési vyvrcholení.

Hlasujte v anketě na koci článku:
Nechal/a byste se na intimních místech tetovat?

Zajímavé je, že jen málo žen se nechává tetovat přímo v oblasti genitálu. Časté jsou spíš hýždě, prsa a vnitřní části stehen. Tetovaní lidé prý k sobě cítí jakési pouto soudržnosti. Což by opět mohlo svědčit o sexuálním podtextu tohoto výkonu.

Trvá navždy

Celé to tetovací běsnění má však jednu velkou nevýhodu. Všechna ostatní zdobení jsou dočasná. Stříbrný kroužek na klitorisu lze po určité době odstranit. Modrofialové vlasy odrostou. Dvacet náušnic z ucha se prostě vymontuje. Podobně jako drahokam z nosu, perla z jazyka nebo dokonce kroužek ze stydkého pysku. Pouze to zpropadené tetování zůstane člověku až do smrti. A dokonce i po ní.

Anketa

Nechal/a byste se na intimních místech tetovat?
Ano, je to dobrý nápad
28,6 %
Ne, nelíbí se mi to
53,2 %
Již tetování mám
11,4 %
Nevím
6,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1816 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Američané se tetují, aby byli víc sexy

Téměř šestina Američanů nese tetování na různých částech těla a třetina z nich se domnívá, že tetování je dělá více sexy. Vyplynulo to z průzkumu, který...

Výběr článků

Načítám