Hlavní obsah

Tajemství lechtivého svazování

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toužíte zažít v ložnici něco nevšedního a chcete se cítit alespoň na chvíli jako Anastazie v Padesáti odstínech šedi? Pak vyzkoušejte kouzlo svazování. Bondáž, jak se této technice říká, má hned několik podob. V jemné formě lze aplikovat téměř u každého páru.

Foto: Profimedia.cz

Technika svazování souvisí s touhou po submisivní či dominantní roli.

Článek

Technika svazování jednoznačně souvisí s touhou být v submisivní roli. Podle nedávné studie provedené v kanadském Quebecu má touhu být ovládáno 64 % žen, přičemž 36 % by doslova rádo zažilo jemný výprask. Ani muži ale nezůstávají pozadu. Jednou za čas si submisivní roli ovládaného chce vyzkoušet 53 % z nich a 29 % taktéž touží po výprasku.

Podle odborníků touha být nějakým způsobem omezován a zcela podléhat moci partnera výrazně posiluje erotické prožitky. Přičemž opačná role, tedy dominantního partnera, může přinést velmi podobné prožitky. Obvykle to svědčí o kreativitě jedince.

Klasická bondáž může být prováděna šálou, kravatou, běžným provazem, ale i speciálně vyrobenými koženými opěrkami, jež jsou přímo určeny pro erotické hry.  Mezi bondážové pomůcky ale patří i pouta a řetězy. Záleží na možnostech a preferencích milenců.

Všechny pomůcky ale mají jedno společné - dávají submisivní osobě možnost zažít pocit ponížení či absolutního podřízení a dominantní osobě pocit nadvlády a síly. Vždy velmi záleží, jak se jedinci dokážou vcítit do svých rolí a do jaké míry si stanoví hranice, kam až jednotlivé role mohou zajít.

Bezpečnost nade vše

Pokud vás láká bondáž, pak je zapotřebí naučit se i správné uzly, které nelze úplně utáhnout a nemohou tak způsobit závažná zranění. Provazy, lana ani šátky by se také neměly uvazovat kolem krku, aby nedošlo vlivem utažení k pořezání. Dobré je řešit i materiál svazovacích pomůcek. Pokud jsou z hedvábí či jinak měkkých materiálů, lze předejít i tzv. lanovému spálení.

Foto: Profimedia.cz

Před aplikací těchto metod byste měli mít i vzájemné schválení a určit si klíčové slůvko, které akci zastaví, pokud se jeden z partnerů dostane do nepohodlí. Kromě slůvka je dobré zvolit i nonverbální signál, který též dá druhému na srozuměnou, že má s akcí skončit.

Nejoblíbenější pomůcky při svazování
Šátky a šály nejlépe hedvábné patří k základním pomůckám ke znehybnění rukou a kotníků. Hedvábí je navíc velmi příjemné na dotek, nehrozí zde žádné otlaky, tudíž svazování pomocí něj může být velmi příjemné i pro romantické duše.Mnozí muži pak rádi využívají pro ty samé účely kožený pásek od kalhot.
Bondage pásky - vypadají jako klasické lepicí pásky, ale nemají lepivou vrstvu. Přesto páska přilne dokonale k tělu a velmi dobře drží. Lze navíc použít opakovaně.
Pouta - na trhu je k dostání hned několik druhů. Jednak taková, která lze snadno nasadit a zároveň uvolnit, ale také ta, u kterých se bez klíčků opravdu neobejdete. Mohou být z různých materiálů (kůže, kov, textil s kovem), různé barvy, vždy záleží na preferenci milenců.Pomocí nich by mělo dojít především k znehybnění. Nikdy by neměla být utažena nadoraz, je vždy zapotřebí nechat vůli na vložení 1-2 prstů. Je to bezpečnější.
Lana, provázky - ohledně materiálů provazů i lan je dobré se poradit s odborníky. Jedině tak lze předejít  tomu, aby nedošlo k poškození pokožky svazovaného. Sázkou na jistotu jsou tzv. hedvábná lana. Z uzlů jsou pro začátečníky vhodné jen jednoduché a tzv. ambulantní. Nikdy nezapomínejte uzly neutahovat příliš a opět nechat skulinku na 1-2 prsty.

Když už je tělo svázané

Pokud je partner patřičně znehybněn, ten druhý má možnost důkladně prozkoumat jeho tělo, dopřávat mu nejrůznějších fyzických slastí, ale i dalších vjemů. Doteky, laskání ústy i samotné milování tak dostává zcela jiný rozměr. Vše můžete zesílit i zavázáním očí svazovaného.

Poté si lze hrát jak s intenzitou, tak načasováním různých něžností, ale i drsnějších doteků v podobě kousnutí, štípnutí, škrábnutí či plácnutí. Pokud druhý svolí, můžete vyzkoušet i další lehčí techniky v podobě horkého vosku ze svíčky či naopak dráždění kostkami ledu, ale i různými erotickými pomůckami.

Foto: Profimedia.cz

Shibari

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám