Hlavní obsah

Stále více žen po vstupu do manželství podléhá alkoholu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svatba může v životě jedinců mnohé změnit. Zatímco muži po svatbě pijí méně alkoholu, než byli zvyklí za svobodna. Paradoxně u žen je tomu přesně naopak. Ženy po svatbě začnou pít více a skoro to vypadá, že je manželství doslova vede k alkoholismu.

Foto: Profimedia.cz

Ženy jsou mnohem méně odolné vůči alkoholu než muži.

Článek

„Ženy obecně zvýší svůj příjem alkoholu, aby udržely krok se svou drahou polovičkou, zatímco muži naopak konzumaci zmírní,“ tvrdí doktorka Corinne Reczeková z University of Cincinnati.

Přitom rozvod má negativní vliv na zdraví způsobené nadměrným pitím alkoholu spíše u mužů. Ti se totiž po krachu manželství častěji obracejí k lahvi a pijí do silné opilosti.

„Když si partneři otevřou láhev či dvě, aby je vypili společně, měli by si uvědomit, že ženy jsou mnohem méně odolné vůči alkoholu,“ tvrdí k výsledkům studie Emily Robinsonová z organizace Alcohol Concern.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak dostat do chomoutu věčného samotáře

Okouzlit typického představitele starého mládence není až tak složité, ale udržet si dlouhodobě jeho zájem, případně ho dovést až před oltář a založit s ním...

Výběr článků

Načítám