Hlavní obsah

Jak dostat do chomoutu věčného samotáře

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okouzlit typického představitele starého mládence není až tak složité, ale udržet si dlouhodobě jeho zájem, případně ho dovést až před oltář a založit s ním rodinu, vyžaduje patřičné dovednosti. Poradíme vám jak na to.

Foto: Profimedia.cz

Okolí samotářské svůdníky považuje za lehkomyslné proutníky.

Článek

Samotu jako životní styl volí stále více mužů. Z pohledu sociologů a psychologů je hlavním důvodem dobrovolného samotářství touha po seberealizaci. Muži chtějí mít dostatek prostoru jak pro kariérní růst, tak pro své koníčky či přátele. A samota jim tohle všechno v podstatě umožňuje.

Svou roli hrají ale i peníze. Svobodní a nezadaní muži se nemusí ohlížet na rodinu a veškeré finance tak mohou investovat jen za sebe, své koníčky a svůj volný čas.

Navíc se nemusí nikomu přizpůsobovat. Mohou si dělat, co chtějí a s kým chtějí a nikomu se nezpovídat, proč to či ono neudělali.

Mnoho mužů volí také samotu kvůli tomu, že mají obavy, že nebudou schopni dostatečně uspokojit stále se zvyšující nároky žen. Nejde jen o luxus a nákladný život, ale i o představy o ideálním partnerovi a otci dětí. Samozřejmě přibývají i samotáři, kteří se ani role ideálního partnera zhostit nechtějí a upřednostňují jen své vlastní pohodlí.

Strach ze zklamání

Strach z výběru partnerky potvrzuje i průzkum amerického sociologa Carla Weismana, který vybral 1533 pohledných a úspěšných mužů, kteří se nechtěli vázat, a vyzpovídal je. Chtěl tím pomoci ženám v tom, aby pochopily, proč jsou jejich snahy ulovit takové muže marné.

Jeho závěr byl jednoznačný. Muži jsou mnohem víc vystrašení ze svatby se špatnou osobou, než z toho, že by se neoženili nikdy.

Jak ho zlákat do manželství

Polapení samotáře je čistě individuální záležitost. Každý muž má svá slabá místa a záleží na detektivních schopnostech žen při jejich objevování.

Někteří psychologové radí, dát mužům naprostou volnost. Nebránit jim ve flirtování s jinými ženami a co nejvíce podporovat jejich kariéru i zájmy. Tak aby muž sám přišel na to, že našel tu pravou, která mu stojí za to.

Někdy starého mládence o výhodách života v páru přesvědčí až společný potomek. Hrdý otec najednou začne svět i matku svého dítěte vidět úplně jinak.

Reklama

Související témata:

Související články

Skrytá tajemství dokonalého vztahu

Najít vhodného partnera pro život nebývá jednoduché. A udržet si ho, aby vztah klapal po všech stránkách, bývá ještě těžší. Byť se to může zdát zpočátku jako...

Na co by muži ve vztahu neměli zapomínat

Kdyby muži i ženy věděli, po čem přesně jejich protějšek touží a jaká má tajná přání, byl by možná nejeden partnerský vztah mnohem jednodušší. Tak jednoznačné...

Výběr článků

Načítám