Hlavní obsah

Špatná nálada by neměla být důvodem, proč stále odmítat sex

Novinky, bok

Mnozí lidé by na místě dokázali vyjmenovat bez rozmýšlení hned několik důvodů, proč se jim někdy nechce milovat s partnerem. Často zmiňovaná by nejspíš byla únava, příliš práce nebo třeba jen špatná nálada. Když byste se ale zeptali na to, proč sex mít, i když se vám zrovna nechce, asi byste už tak dobře nepochodili. Kromě osobního potěšení už by mnoho lidí na nic dalšího nepřišlo.

Foto: Profimedia.cz

Ne vždy mají ženy náladu na sex s partnerem. Výmluvy by se ale neměly stát běžnou záležitostí.

Článek

Jak již bylo řečeno, v současné moderní a uspěchané době se najde hned celá řada důvodů, proč mnozí lidé, byť jsou ve vztahu spokojení, odmítají sex s partnerem. Když je příčinou nějaká vážná záležitost, je to vcelku pochopitelné.

Je-li oním bodem ale pouze špatná nálada nebo dokonce lenost, neměly by se tím hlavně ženy nechat ovládnout. K sexu je dobré se nechat čas od času přemluvit, možná jen proto, že se tím nálada a chuť na milování pravděpodobně zlepší.

„Nejen náš výzkum ukázal, že vzrušení může navodit a povzbudit touhu u žen,” potvrzuje sexuální terapeut Ian Kerner. „Je to jednoduché – necháte-li vaše tělo, aby si samo řeklo, co se mu líbí, vaše mysl bude následovat. A jakmile dosáhnete orgasmu, uvědomíte si, co vám chybělo,” dodal Kerner pro Women´s Health magazine.

Potěšte partnera, potěšíte i sebe 

I dřívější průzkumy ukazují, že vyhověním partnerovi, který se chce milovat, potěší ženy ve výsledku i samy sebe a zvýší tak své vlastní libido. Takže dámy, i když nebudete mít příště zrovna náladu, když se necháte přemluvit, možná budete samy překvapeny, jak se to i vám bude najednou líbit, vzkazují odborníci.

Základním bodem, jak toto všechno vyřešit, je se ale prvotně zeptat, proč vůbec dochází k tomu, že ženy přestávají mít chuť na sex. Někdy může být důvodem to, že mají problém s dosažením orgasmu. Je-li to tak, lze vyzkoušet nové pozice, případně použít různé sexuální pomůcky, které s navozením orgasmu pomohou.

Důvod může být ale mnohem jednodušší – nuda v dlouhodobém vztahu. I s tímto se lze poměrně jednoduše vypořádat. Zkuste si s partnerem promluvit o svých sexuálních fantaziích, co se vám líbí a nelíbí, co byste spolu chtěli zkusit. Zařazením společných sexuálních zálib a nových zážitků můžete jiskru ve vztahu znovu zažehnout, což se určitě projeví i znovuobnovenou touhou po sexu jako takovém.

Existuje celá řada, jak sex praktikovat a užívat si ho. Celé je to o vzájemném intimním a emocionálním spojení dvou lidí, kde je prostor na uvolnění právě pomocí sexu, místo na fantazie, které si mohou dva lidé společně plnit. Mnohdy je nechuť na sex způsobována jednoduše tím, že lidé neumějí a nechtějí prozkoumávat tu širokou oblast sexuálních možností, dodal na závěr Kerner.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám